Roze riksja’s in de strijd tegen seksueel geweld

ZarAslamEen speciale roze riksja voor vrouwen moet helpen voorkomen dat zij in de Pakistaanse stad Lahore het slachtoffer worden van aanrandingen en/of verkrachtingen.

Zar Aslam, de bedenkster van het speciale vervoersmiddel, werd zelf bijna ontvoerd door een chauffeur en rijdt nu rond met een vrouwvriendelijke riksja…..

Aldus de Pakistaanse krant Dawn.

De eerste roze riksja, een driewielig karretje dat zich snel en zonder veel problemen door het drukke verkeer van de miljoenenstad beweegt, rijdt nu rond.

Aan het einde van het jaar moeten er zeker 25 roze karretjes door Lahore snorren met vrouwen achter het stuur en voor vrouwen. Bijkomend voordeel is dat het bedrijf hen leert autorijden en een vaste inkomen biedt.

“Ook ik ben lastig gevallen door mannelijke chauffeurs en andere mannen bij het wachten op openbaar vervoer”, licht Aslam toe. “Seksueel misbruik komt veel voor in Pakistan en de daders komen er vaak mee weg. Sterker nog, de slachtoffers worden vaak gezien als de schuldigen.”

Lees ook:GRUWELIJK: Pakistaanse gestenigd vanwege eerwraak
Lees ook:Ongewenste intimiteiten op straat bij vrouwen én mannen
Lees ook:Steeds meer cliëntèle voor vrouwen-autoverzekeraars
Lees ook:Roze bussen voor werkende vrouwen in Pakistan
Lees ook:Turkse vrouwen zijn pissig over speciale roze, grotere parkeerplekken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>