Vandaag is de dag van Zero Tolerance t.o.v. vrouwenbesnijdenissen!

day-of-zero-tolerance-to-female-genital-mutilation-2ygajh48zc25x8z8hilatmVandaag is het de Internationale Dag tegen Vrouswelijke Genitale Verminkingen.

Ruim 3500 in Nederland wonende meisjes tot 19 jaar zijn naar schatting besneden.

Jaarlijks lopen daarnaast zo’n 40 tot 50 meisjes uit Nederland het risico om besneden te worden, vooral wanneer zij hun land van herkomst bezoeken.

Een toename van conflicten, burgeroorlogen en terreur hebben de afgelopen jaren bovendien een stroom vluchtelingen op gang gebracht uit gebieden waar vrouwelijke genitale mutilatie (FGM) voorkomt.

Een goed gezondheidsbeleid, zorg, voorlichting, controle en de betrokkenheid van sleutelfiguren uit de betreffende gemeenschappen kunnen bijdragen aan het verminderen en tegengaan van VGV, zowel in Nederland als internationaal.

Het is van groot belang dat het terugdringen van meisjesbesnijdenis voldoende aandacht krijgt in het gedecentraliseerde beleid van de gemeenten. De Zero Tolerance Day 2015: Obligation to Protect richt zich daarom op de borging van een passende aanpak, preventie en zorg door gemeenten.

Het Platform 6/2 is opgericht om gehoor te geven aan de wereldwijde oproep van het Inter-African Committee: Er moet een einde komen aan de traditie van Vrouwelijke Genitale Verminking.

Vandaag 6 februari 2015 is er een platformdag in Amsterdam.

Lees ook:6 februari: Zero Tolerance Day vrouwenbesnijdenis
Lees ook:Discussie over meisjesbesnijdenissen in Somalië komt langzaam op gang
Lees ook:Aantal vaginaal verminkte vrouwen verdubbeld in België
Lees ook:Doe mee met Eurocommissaris Viviane Reding: stop genitale verminking van meisjes!
Lees ook:Huisartsen moeten vrouwen-besnijdenissen beter herkennen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>