Verkrachte studente sleept matras waarop het gebeurde overal naar toe

Columbia-Univ.-student-carries-mattress-to-protest-rapist-youtubeIn 2012 werd Emma Sulkowicz op de eerste dag van het studiejaar verkracht in haar eigen studentenkamer.

Deze week sleept de studente beeldende kunst voor haar afstudeerproject met zich mee: de matras waarop het verschrikkelijke allemaal gebeurde……-

Het is haar protest tegen de manier waarop de Columbia University de zaak heeft afgehandeld. Het is de last die slachtoffers van verkrachting altijd met zich meedragen, zegt ze tegen TIME. Haar project heet dan ook niet voor niets Carry That Weight.

Daarover schrijft de NOS op 3.

Dat ze haar matras nu overal mee naar toe neemt en aan iedereen laat zien, is volgens Emma een metafoor voor haar verhaal. Zo lang haar verkrachter nog vrij rondloopt op school, blijft ze met het ding slepen.

“Het kan dus zo zijn dat ik aan het einde van het schooljaar nog steeds met de matras loop”, zegt ze. “Dit project is een manier om over een van de ergste dingen die me ooit is overkomen heen te komen. Als m’n spieren sterker worden, hoop ik dat ik emotioneel ook sterker word.”

Volgens TIME is Emma gisteren begonnen met tillen en ze zegt dat ze zich houdt aan haar idee: de matras gaat overal mee naartoe. “Naar college, de bibliotheek, de SPORTSCHOOL, zolang de verkrachter er nog is.” Emma mag niemand om hulp vragen, maar als iemand aanbiedt om te helpen tillen, is het geen probleem. Nog een metafoor voor de problemen van slachtoffers van verkrachting.

Vorig jaar stapten Emma en twee medestudenten naar het bestuur van Columbia University. Alledrie met hetzelfde bericht, over dezelfde student. De klasgenoot van Emma zou ook de andere twee hebben verkracht. Maar de universiteit deed niets met de zaken.

Verkrachtingszaken zijn op meerdere universiteiten in Amerika een probleem. De zaak van Emma is een van de tientallen die Columbia University binnenkreeg. “Verkrachting kan overal gebeuren, maar ik ben aangevallen in mijn eigen kamer op de campus. Dat zou normaal een plek moeten zijn waar je je veilig voelt.”

Lees ook:Verkrachte studente sleept matras mee naar diploma-uitreiking
Lees ook:Marokko haalt ‘trouwtruc’ uit verkrachtings strafwet
Lees ook:Als een meisje nee zegt, bedoelt ze ook nee
Lees ook:De onzichtbare oorlog: massale verkrachtingen binnen het leger
Lees ook:Vlaamse actrice zingt lied over haar eigen aanranding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>