Angelina Jolie organiseert congres over verkrachting als oorlogswapen

JolieSrebrenicaAngelina Jolie organiseert in juni samen met de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague over het verkrachten van vrouwen als tactisch middel tijdens oorlogen.

Er heerst nog altijd een taboe op dit onderwerp en Jolie wil dit proberen te doorbreken……

Ze is er van overtuigd dat de vrede nooit volledig terug kan keren na een oorlog wanneer de verkrachtingen onbestraft blijven.

Angelina ging samen samen met minister Hague naar Bosnië en was duidelijk onder de indruk van de verhalen die ze daar hoorde van de inwoners van Srebrenica.

Dat deze campagne nodig is blijft wel uit de stilte die er nog altijd heerst in Bosnië. Munira Subasic van de associatie van de moeders van Srebrenica vertelt aan Reuters dat het tot de traditie behoort om niet over verkrachting te praten.

Veel vrouwen hebben het meegemaakt tijdens de oorlog, maar willen er niet over spreken. Daarom vindt ze het bezoek van Angelina Jolie van groot belang. Ze hoopt dat de Bosnische vrouwen zo inzien dat ze niet de enige zijn die er mee moeten leven.

De actrice/regisseuse, die de film ‘In the Land of Blood and Honey’ (zie trailer onderaan) maakte over het seksuele geweld in Bosnië tussen 1992 en 1995, legde ook bloemen op het kerkhof waar de slachtoffers van de oorlog begraven liggen.

Meer dan 100.000 mensen kwamen om tijdens de burgeroorlog tussen de Bosnische Serviërs, moslims en Kroaten. Waarschijnlijk werden zo’n 20.000 vrouwen seksueel misbruikt.

Lees ook:Minister Hague & Angelina Jolie willen Bosnische verkrachters berechten
Lees ook:Angelina Jolie in verkrachtingshoofdstad van de wereld: Congo
Lees ook:Angelina Jolie en dochter naar Libanees vluchtelingenkamp
Lees ook:Stella McCartney ontwerpt t.b.v. WAR CHILD
Lees ook:Cineaste Jasmila Žbanić maakt ‘Srebrenica’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>