13-jarige Egyptische sterft na ‘besnijdenis’ in kliniek

mutilationBij vrouwenbesnijdenissen, beter aangeduid met FGM, denken we vaak niet aan Egypte en toch is 90% van de vrouwen in dat zogenaamde ‘moderne moslimland’ in een bepaalde vorm verminkt.

Een 13-jarig Egyptische is gisteren overleden als gevolg van vrouwenbesnijdenis notabene door artsen uitgevoerd…….

Het meisje, Suhair al-Bata’a, onderging de ingreep in een privékliniek in de Egyptische Nijldelta. Hoewel de familie zelf de opdracht gaf voor de genitale verminking, hebben de ouders de behandelend arts aangeklaagd wegens doodslag.

Vader Mohammed Ibrahim, vertelt Egyptische media: “We lieten onze dochter achter bij de arts en de verpleegster. Een kwartier later nam de verpleegster mijn dochter mee naar de operatiekamer, samen met 3 andere meisjes die ook ‘behandeld’ werden.”

Vader wachtte een half uur in de hoop dat zijn dochter wel weer wakker zou worden. Maar helaas, in tegenstelling tot de andere meisjes, gebeurde dit niet.

“De arts nam haar mee terug naar de operatiekamer, waar tot onze verbazing een ambulance stond om haar te vervoeren uit de kliniek”, vertelt de vader. “Toen we de arts vroegen wat er aan de hand was, zei hij dat ze verzwakt was en dat de privékliniek niet de benodigde middelen had om haar te behandelen. Toen we eenmaal arriveerden in het ziekenhuis, werd ons meegedeeld dat onze dochter dood was.”

Ook de moeder van Suhair wijt haar dochters dood aan de arts. “De dokter is verantwoordelijk voor alles, en de verpleegster hielp hem daarbij. Artsen van het ziekenhuis vertelden me dat ze stierf als gevolg van een te hoge dosering anesthesia.”

Volgens een oom van het slachtoffer heeft de arts ‘bloedgeld’ aangeboden aan de familie om de aanklacht af te kopen.

De Egyptische autoriteiten hebben de arts inmiddels gearresteerd en zullen autopsie laten verrichten op het lichaam van het meisje om zo de exacte doodsoorzaak vast te stellen.

De onderminister van volksgezondheid heeft benadrukt dat vrouwenbesnijdenissen strikt verboden zijn en dat de arts hoe dan ook de wet heeft overtreden.

Gruwelijk dat deze zinloze ingrepen die in feite een ‘seksuele moord’ zijn op vrouwen binnen of buiten ziekenhuizen nog steeds uitgevoerd worden, omdat er nog steeds mensen zijn die vinden dat vrouwen seks moeten ondergaan en zeker geen eigen identiteit mogen hebben op dit terrein.

Dat dit gestorven meisje Suhair een extra inzet mag betekenen voor allen die strijden om FGM zo gauw mogelijk de wereld uit te helpen! Kijk naar dit zeer beeldende Britse filmpje!

Lees ook:Egyptische arts achter tralies vanwege vaginale verminking meisjes
Lees ook:Moeders van over de hele wereld en de dromen voor/van hun dochters
Lees ook:Superwoman stripverhaal met moslima in heldenrol
Lees ook:Pakistaanse topsportster had scherpschutters om haar heen nodig
Lees ook:GRUWELIJK: Pakistaanse gestenigd vanwege eerwraak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>