Jonge meiden voeren actie om hoerenlopen strafbaar te stellen

prostitutie-3Er is dit jaar veel te doen rond de prostitutiewet van 2001. Vanaf dat moment waren sekswerkeres ‘gewone’ werknemers of zzp’ers die belasting betaalden en was het dus legaal in Nederland om naar de hoeren te gaan.

Hoe vrijwillig de zogenaamde ‘dames van plezier’ dit oudste beroep ter wereld uitoefenen werd echter steeds meer de vraag.

Kamerleden Myrthe Hilkens (PvdA) en Gert-Jan Segers (CU) trokken dit voorjaar naar Zeden om daar te kijken hoe de wet werkt. Daar zijn niet de vrouwen zelf, maar de hoerenlopers strafbaar. Het gevolg is dat er in het Scandinavische land minder criminaliteit, vrouwenhandel en loverboy-praktijken zijn rond de prostitutie.

Een aantal jonge meiden heeft nu een actie opgezet om ook in Nederland hoerenlopen te verbieden…….

Ze hebben zich verenigd in Exxpose en ommuniceren via de website ikbenonbetaalbaar.nl.

Met gekochte seks verliezen prostituee en klant hun waardigheid, vinden ze. Ze geloven ook niet dat mensen die hun lichaam zogenaamd vrijwillig verhuren dat echt wel zo vrijwillig doen. Ook betwijfelen ze sterk of die vrijwillige prostituees de gevolgen ervan wel overzien.

Prostitutie staat helemaal op de agenda op dit ogenblik. Minister Ivo Opstelten hoopt binnenkort een wet door de Senaat te krijgen, met o.a. een registratieplicht voor alle sekswerkers en het strafbaar stellen van gebruik van illegaal ‘aanbod’).

Gert-Jan Segers broedt op een initiatiefwetsvoorstel om hoerenlopers aan te pakken, in situaties waarin overduidelijk sprake is van vrouwen-uitbuiting.

Segers verwelkomt een discussie over het nog strengere voorstel van de jonge vrouwen. “Heel interessant en hartverwarmend.”

Hij is overigens wel blij met de plannen van Opstelten, want die zijn in elk geval al iets. Toch denkt hij dat de effecten onvoldoende zullen blijken.

In ieder geval is het ons inziens goed dat de wet zodanig wordt aangepast dat vrouwen het beste beschermd zijn tegen dwang, handel en uitbuiting. Niet de vrouwen zelf, maar de klanten strafbaar stellen, is dan ook een vooorstel wat wij van powervrouwen.blog zullen ondersteunen.

Het illegale circuit wordt daarmee kleiner en overzichtelijker is ook gebleken uit de wet naar Zweeds model.

Ik weet dat het momenteel heel salonfähig is om als moderne vrouw van nu prostitutie ‘normaal’ te vinden. Zelf doe ik daar niet aan mee, omdat er veel meer vrouwen en meisjes zijn die dit gedwongen doen, dan het handjevol dat het zogenaamd (uit financiële nood) ‘vrijwillig’ doet. Ik raad u onderstaande documentaire aan.

‘Nefarious, Merchant of Souls’ legt de verontrustende trends in de huidige seksslavernij bloot. Vanaf de eerste scene wordt duidelijk wat een nachtmerrie van seksslavernij is, voor honderdduizenden een dagelijkse realiteit.

Te zien is waar de slaven worden verkocht (vaak in ontwikkelde, rijke landen), waar ze werken en waar ze worden vastgehouden. Interviews uit de eerste hand met slachtoffers en handelaren naast deskundige analyses van internationale humanitaire leiders.

Nefarious betekent schandelijk, afschuwelijk, slecht en Merchant of Souls betekent Handelaar van zielen of mensen

Nefarious: Merchant of Souls Official Trailer from Exodus Cry on Vimeo.

Lees ook:Hoe leuk is de seks als je weet dat ‘jouw meisje’ dit werk gedwongen doet?
Lees ook:Seks met gedwongen prostituee nog niet strafbaar
Lees ook:Pak de hoerenloper aan, niet de prostituee!
Lees ook:Marith Rebel: ‘maak klant strafbaar bij gedwongen prostitutie’
Lees ook:Seksuele intimidatie gaat geld kosten in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>