Angelina Jolie heeft haar borsten laten weghalen

AngelinaJolieDaar waar we van de meeste Hollywoodvrouwen alleen maar horen van borstvergrotingen en borstlifts, maakt Angelina Jolie een uitzondering.

Zij verloor haar moeder op jonge leeftijd aan borstkanker en is zelf ook draagster van het gen BRCA1 dat zowel borst- als eierstokkanker veroorzaakt.

Dus nam zij drastische maatregelen…….

Ze liet haar beide borsten preventief verwijderen.

“Ik zou 50% kans hebben op eierstokkanker en zelfs 87% kans op borstkanker”, schrijft Jolie in de New York Times.

“Het is niet makkelijk om te vertellen, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Mijn kans op het ontwikkelen van borstkanker is gedaald van 87% tot minder dan 5%. Ik kan mijn kinderen vertellen dat ze niet hoeven te vrezen dat ze me zullen verliezen aan borstkanker.”

De operaties begonnen op 2 februari, maar zijn sinds 27 april achter de rug. De 3 maanden durende behandeling is ‘succesvol afgesloten’ met het plaatsen van implantaten.

“Het enige wat ze kunnen zien, zijn de kleine littekens, maar voor de rest ben ik nog altijd hun moeder, dezelfde als ik altijd was. Ze weten nu dat ik heel veel van hen houd en dat ik alles zou doen om zo lang mogelijk bij hen te kunnen zijn”, aldus de moedige bijna 38-jarige moeder van 6 en actrice.

De Borstkankervereniging Nederland vindt het mooi en belangrijk dat actrice Angelina Jolie open is geweest over haar amputatie. Het helpt volgens hen enorm met om mensen ervan bewust te maken dat veel vrouwen erfelijke aanleg hebben voor borst- en eierstokkanker.

Ook Nicky Westerhof, die op jonge leeftijd haar borsten heeft laten amputeren en daar een boek over schreef, denkt dat Jolie voor veel mensen een voorbeeld kan zijn. “Wereldwijd is zij een boegbeeld, dus ik denk dat ze heel veel mensen inspiratie kan geven.”

AngelaJolie1989-2013
AngelinaJolie1989-2012 II

Lees ook:Angelina Jolie laat ook haar eierstokken preventief verwijderen
Lees ook:Sacha Polak maakt ‘Nieuwe Tieten’
Lees ook:Nicky Westerhof was 22 toen ze haar borsten uit voorzorg liet weghalen
Lees ook:Oncologen bemerken het Angelina Jolie-effect
Lees ook:Steeds meer vrouwen laten preventief ~à la Angelina Jolie~ hun borsten amputeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>