‘Houdt God van Vrouwen?’ over Staphorster Hilligje vanavond op TV

PosterHoudtGodVanVrouwen‘Houdt God van Vrouwen?’ toont de strijd van Hilligje Kok uit Staphorst voor de emancipatie van orthodox-christelijke vrouwen.

Zij wil een actieve rol spelen in haar kerk en in de SGP, maar de mannen houden de deuren voor haar gesloten………

‘Houdt God van Vrouwen‘ is het slotstuk van een serie documentaires Emile van Rouveroy over de Gereformeerde gemeenschap in Nederland en aktueler dan ooit.

Het toont hoe vrouwen binnen de orthodox reformatorische gezindte opkomen voor hun rechten, maar ook kwetsbaar zijn in hun worsteling tussen gevoel, ratio en de kerkelijke regels. De strijd wordt emotioneel gevoerd, maar ook met humor.

‘Houdt God van vrouwen?’, mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Mediafonds, beleefde z’n televisie-première zaterdag bij RTV Oost.

Vanavond voor heel Nederland te zien: maandag 23 december 2013 om 22.50 bij de NCRV op Ned. 2

Hoofdpersoon Hilligje was dit najaar in het kader van het NFF te gast bij ‘De Wereld Draait Door’ samen met haar homozoon en dat is op zich al heel bijzonder. Daaronder vindt u de trailer.

Lees ook:Docu ‘Houdt God van Vrouwen’ wint NL-Award
Lees ook:HIER KIJKEN: ‘Houdt God van Vrouwen?’ Over de ontwapenende Hilligje Kok.
Lees ook:‘Houdt God van Vrouwen?’ door Nederland in de armen gesloten
Lees ook:Documentaire ‘Houdt God van vrouwen?’ genomineerd voor Gouden Kalf
Lees ook:Docu ‘Houdt God van vrouwen?’ nu ook Europees gelauwerd

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “‘Houdt God van Vrouwen?’ over Staphorster Hilligje vanavond op TV

  1. margriet j. jans

    geweldige documentaire compliment voor Hillegie en Emile!Wat een moedige vrouw, als er nooit iemand op staat, verandert er nooit iets. Zij verdient alle lof!

      /  
  2. Jeanne

    Wat een geweldige, authentieke, trotse,lieve vrouw en moeder. Haar manier van menszijn is in mijn optiek hoe geloof bij anderen kan binnenkomen.

      /  
  3. Elize

    Wat een mooie documentaire. Wat mooi dat zij niet haar geloof in God op geeft maar het instituut kerk kerk los durft te laten

      /  
  4. Toon Trompjr

    Dit komt, vanuit de hemel, dit geluid wat Amira teweeg bracht is bijna niet te geloven maar als je niet gelooft in wat Amira zong (of zingt)dan is het ook niet voor jou oren bestemd.

    Hopelijk horen we nog veel van haar

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>