‘Houdt God van Vrouwen?’ door Nederland in de armen gesloten

PosterHoudtGodVanVrouwenBegin dit jaar won de documentaire ‘Houdt God van Vrouwen?’ van Emile van Rouveroy van Nieuwaal al de internationale prijs voor de beste Europese productie van de regionale omroepen (Prix Circoms) en een NL Award.

Ook de kijkers van NPO Doc hebben bepaald dat het filmisch verslag van de Staphorster Hilligje Kok de beste is van 2013.

De verkiezing is gehouden omdat NPO Doc dit jaar zijn 10-jarig jubileum viert…….

Hilligje gaat naar de kerk in Staphorst. In haar gemeente is er nog geen sprake van vrouwenemancipatie. Er is dus geen plek om een actieve rol te spelen in de gemeente.

Ook heeft Hilligje de ambitie om voor de SGP de politiek in te gaan, maar ook hier wordt ze niet geaccepteerd. Toch zet ze alles op alles om haar positie binnen de reformatorische gemeente te verbeteren.

De documentaire laat het gevecht zien dat Hilligje voert tegen de behoudende kerk, waarbij ook haar kwetsbare kanten naar boven komen.

Als de homozoon van Hilligje Kok op het toneel verschijnt, wordt zij nogmaals geconfronteerd met de afwijzende houding van de bevindelijk gereformeerde kerken ten opzichte van zijn seksuele geaardheid en dat gaat haar een stap te ver.

Ter gelegenheid van de onderscheiding zal ‘Houdt God van Vrouwen?’ tussen 29 november en 8 december 2014 opnieuw te zien zijn bij NPO Doc. Inmiddels ook op DVD.

Lees ook:Docu ‘Houdt God van vrouwen?’ nu ook Europees gelauwerd
Lees ook:Docu ‘Houdt God van Vrouwen’ wint NL-Award
Lees ook:‘Houdt God van Vrouwen?’ over Staphorster Hilligje vanavond op TV
Lees ook:Documentaire ‘Houdt God van vrouwen?’ genomineerd voor Gouden Kalf
Lees ook:HIER KIJKEN: ‘Houdt God van Vrouwen?’ Over de ontwapenende Hilligje Kok.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>