In Vaticaanstad buigt men zich 2 dagen lang over vrouwen

In Rome loopt gisteren en vandaag een congres over ‘De waardigheid van de vrouw’, naar aanleiding van de 25ste verjaardag van het apostolische schrijven ‘Mulieris Dignitatem’ van paus Joannes Paulus II.

Aan het 2-daagse congres van de Pauselijke Raad voor de Leken wordt deelgenomen door theologen, filosofen, pedagogen, journalisten en artsen uit 25 landen. ………

Aldus meldt Kerknet.be.

Ana Cristina Villa Betancourt, die bij de Pauselijke Raad voor vrouwen verantwoordelijk is, benadrukt het blijvende belang van ‘Mulieris Dignitatem’, dat als eerste belangrijk kerkelijk document uitsluitend aan vrouwen was gewijd.

Het is bovendien tevens baanbrekend voor de christelijke antropologie over de vrouw.

“Vele aanbevelingen uit de tekst zijn nog steeds niet omgezet”, zegt Betancourt. Zij omschrijft het document als aanmoediging voor vrouwen om hun vrouwelijkheid te bewaren, ondanks de druk van de samenleving.

Tegelijk verwijst zij naar recente uitspraken van de nieuwe paus, die verklaarde dat er behoefte is aan uitgewerkte theologie voor de vrouw en die ervoor pleit dat vrouwen meer leidinggevende taken vervullen in de Kerk. “Ook voor de Kerk zijn vrouwen onmisbaar en Maria, die een vrouw was, is voor de katholieke Kerk belangrijker dan de bisschoppen.”

Lees ook:Wordt het niet (weer) eens tijd voor een vrouwelijke paus?
Lees ook:Rooms Katholieke kerk verwijdert fout vrouwenfilmpje van de site
Lees ook:Paus Franciscus vindt vrouwelijke priesters en abortus onbespreekbaar
Lees ook:Brief aan paus met dringend verzoek om vrouwelijke kardinalen
Lees ook:Paus Franciscus brabbelt maar wat over vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>