Brief aan paus met dringend verzoek om vrouwelijke kardinalen

FemaleBishopIn een brief aan paus Franciscus vraagt een groep katholieke theologen uit Europa en de Verenigde Staten om ook vrouwen en leken tot kardinaal te maken.

De ondertekenaars verwijzen naar de kerkpraktijk tot aan de 19e eeuw, toen al eerder leken tot kardinaal werden gecreëerd.

De oproep werd gisteren gelijktijdig in de tijdschriften ‘Aufbruch’ (Zwitserland) en ‘Publik-Forum’ (Duitsland) gepubliceerd, meldt Kerknet.be.

“De Bijbel noch dogma’s en ook niet de kerkelijke traditie zijn een argument om de paus te beletten hiertoe zo snel mogelijk over te gaan”, schrijven de theologen.

Ze sluiten met hun oproep aan bij een recente uitspraak van paus Franciscus. Die zei toen dat vrouwen een belangrijker rol kunnen spelen in de katholieke Kerk.

De theologen die de oproep ondertekenden, vestigen er de aandacht op dat de paus door deze eenvoudige maatregel vrouwen actiever kan betrekken bij de besluitvorming binnen de RK Kerk.

Lees ook:Paus Franciscus brabbelt maar wat over vrouwen
Lees ook:In Vaticaanstad buigt men zich 2 dagen lang over vrouwen
Lees ook:Zelfs de paus vindt dat we niet hoeven te fokken als konijnen
Lees ook:Paus Franciscus vindt vrouwelijke priesters en abortus onbespreekbaar
Lees ook:Homo’s kunnen priester worden, vrouwen definitief niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>