Geen Miss World, maar wel Miss Moslima-verkiezingen in Jakarta

MissMuslimaDe eerste Miss-verkiezing die islamitische waarden en conservatieve kledingsvoorschriften in ere houdt, wordt komende week in Jakarta gehouden.

20 finalistes nemen het tegen elkaar op door o.a. traditionele kleding te dragen, koranverzen te declameren, vroom en als bijkomstigheid ook mooi te zijn.

Ze komen uit het gastland Indonesië, Bangladesh, Brunei, Iran, Maleisië en Nigeria.

De Miss Moslima-verkiezingen is een reactie op huidige Miss World-verkiezing, die van (het islamitische) Jakarta naar het (Hindoestaanse) Bali moest verhuizen.

Volgens de initiatiefneemster van de Moslimaverkiezingen, Eka Shanty, is dit het islamitische antwoord op Miss World. Maar ze is wel tegenstandster van de fanatieke acties tegen Miss World, omdat er in Indonesië zoveel verschillende mensen en religies zijn.

Geen enkel islamitisch land heeft zo veel inwoners als Indonesië. Het land telt ongeveer 240 miljoen inwoners, van wie er naar schatting meer dan 30 miljoen niet islamitisch zijn.

Lees ook:Miss World-verkiezingen i.v.m. moslims van Java naar Bali verplaatst
Lees ook:Bikinironde bij Miss-World wordt sarongronde: overwinning of knieval?
Lees ook:Ook erg: Miss Moslima
Lees ook:Miss World Verkiezingen schrappen bikini-rondes
Lees ook:Moslims willen geen Miss-verkiezingenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>