Moslims willen geen Miss-verkiezingenen

RosieRiveterAsiaJa, daar raak je nu als westers feministische vrouw toch van in tweestrijd. De missen hadden al beloofd geen bikini aan te trekken, maar nog steeds is er weerstand tegen de Miss Worldverkiezing in Indonesië volgende maand.

Een belangrijke islamitische raad wil dat de verkiezing helemaal wordt geschrapt. Het tonen van de huid van een vrouw is in strijd met de moslimleer, vindt de raad van vooraanstaande geestlijken.

Dat meldt het NOS Journaal.

Ze willen geen verbod, maar wel dat de regering de verkiezing afgelast. “Wij zijn geen sharia-politie”, zegt Muhyiddin Junaidi.

Veel moslims in Indonesië hebben moeite met de verkiezing en sommige radicale groepen zeggen dat ze betogingen gaan houden. De finale is in Bogor, bij Jakarta op West-Java. Daar zouden ook veel radicalen wonen.

De organisatie van de verkiezing is nog steeds niet onder de indruk. “We begrijpen het standpunt van de raad”, zegt de organisatie. “But the show must go on”.

Het schrappen van de bikinironde vinden de tegenstanders niet genoeg, omdat de vrouwen wel strakke jurken dragen en delen van hun lichaam nog zichtbaar zijn. De raad adviseert Indonesiërs vooral niet te kijken op 28 september, als de Miss Worldverkiezing gehouden wordt.

Lees ook:Geen Miss World, maar wel Miss Moslima-verkiezingen in Jakarta
Lees ook:Bikinironde bij Miss-World wordt sarongronde: overwinning of knieval?
Lees ook:Ook erg: Miss Moslima
Lees ook:Miss World Verkiezingen schrappen bikini-rondes
Lees ook:Miss World-verkiezingen i.v.m. moslims van Java naar Bali verplaatst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>