Verfilming ‘Dorsvloer vol Confetti’ stuit op verzet van bevindelijken

Dorsvloer-vol-confettiAuteur Franka Treur die op fenomenale wijze de wereld der bevindelijk gerefomeerden weergaf in haar boek ‘Een dorsvloer vol confetti’ is door haar ex kerkgenoten gevraagd de verfilming van haar werk tegen te houden….

“Ze willen dat ik de film tegenhoud”, vertelt de vrouwelijke Jan Siebelink vandaag in het AD.

Ook op het boek was na het verschijnen in 2009 veel kritiek. Het (op autobiografische leest geschoeide) verhaal gaat over een meisje dat het verstikkende gelovige milieu waarin zij opgroeit wil ontvluchten.

Van ‘Dorsvloer vol Confetti’, het schrijversdebuut van Franka Treur, werden ruim 150.000 exemplaren verkocht en het boek won in 2010 de Selexyz Debuutprijs.

In het verhaal worden bepaalde huisjes geslecht, wat Treur niet in dank werd afgenomen.

De 33-jarige schrijfster snapt wel waar de onvrede vandaan komt. “Er zijn kerkdiensten nagespeeld en er is een scène waarin het heilig avondmaal voorkomt. Daar schrok ik zelfs van, daar rust zo’n taboe op.”

Toch weet ze e.e.a. wel te relativeren. “De filmmakers hebben niet de intentie ermee te spotten en verder kun je niet op voorhand met ieders gevoeligheden rekening houden.”

Tot de cast behoren Hendrikje Nieuwerf, Suzan Boogaerdt, Tom van Kessel, Marie Louise Stheins en Mees Groot. De film draait volgend jaar in de bioscoop.

Franka Treur komt in het najaar met haar tweede boek op de markt.

Lees ook:Franca Treur’s ‘Dorsvloer vol confetti’ opent vanavond ‘Film by the Sea’
Lees ook:Nederlandse regiseusse van ‘Mimoun’ genomineerd voor een EMMY
Lees ook:Brabantse blinde beauties doen het goed in de VS
Lees ook:Kleding-coaches voor meiden op reformatorische school
Lees ook:Erica de Winter over de vrouw die haar man werd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>