Nederlandse regiseusse van ‘Mimoun’ genomineerd voor een EMMY

De korte VPRO-film ‘Minoun’ van Tallulah H. Schwab is genomineerd voor een EMMY Award in de categorie ‘Kids TV Movie/Miniserie’.

De uitreiking vindt in februari in New York plaats. Deze week kwam haar film al in het nieuws omdat het de prijs voor Beste Korte Film van het Jaar won op het kinderfilmfestival Frankfurt………

De film gaat over de 12-jarige Mimoun die opgroeit in de Haagse Schilderswijk. Zijn alleenstaande moeder moet hard werken om haar 3 zoons te onderhouden.

Zij probeert uit alle macht om Mimoun weg te houden bij zijn criminele oudere broer Ab, maar wanneer de jongen indruk wil maken op klasgenootje Soraya en dus geld nodig heeft, dreigt hij toch te worden meegezogen in de foute verlokkingen van het criminele circuit van Ab.

De hoofdrollen worden vertolkt door de jonge acteurs Hicham Outaleb, Nouhaila Morjani en Mohammed Aanquich.

‘Mimoun’ is deze week nog te zien op het Nederlands Film Festival in Utrecht en is ook reeds geselecteerd voor het festival Cinekid dat in oktober in Amsterdam plaatsvindt.

Regisseur Tallulah Schwab werkt nu aan haar eerste speelfilm, de verfilming van het succesvolle boek ‘Dorsvloer vol confetti’ van schrijfster Franka Treur. Deze komt volgend jaar in de bioscopen.

Lees ook:Franca Treur’s ‘Dorsvloer vol confetti’ opent vanavond ‘Film by the Sea’
Lees ook:‘Silent Ones’ van Ricky Rijneke in de prijzen op filmfestival
Lees ook:Brabantse blinde beauties doen het goed in de VS
Lees ook:Miu Miu Prada komt met 2 vrouwenfilms op Festival van Venetië
Lees ook:Egyptisch filmfestival eert Nederlandse cineaste Eugenie Jansen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>