Michelle Obama te bloot voor Iran; photoshop doet wonderen

Afgelopen zondag maakte FLOTUS, oftewel de Fist Lady Of The United States haar opwachting bij de Oscars.

Ze deed dit weliswaar vanuit Washington met een straalverbinding, maar ze had voor de gelegenheid toch een passend glimmend Oscarjurkje uit de kast getrokken.

Ze mocht de winnaar van de beste film bekendmaken vanaf het balkon van het Witte Huis en die ging naar ‘Argo’, een rolprent over de oorlog in Iran.

De Amerikanen waren dolenthousiast. Het islamitische Iran moest eerst even de photoshopper aan het werk zetten, voordat ze dit konden uitzenden……..

Volgens de Britse krant The Guardian is het niet de eerste dat Iraanse media afbeeldingen bewerken. Regels dicteren dat Iraanse vrouwen die op de Iraanse staatstelevisie worden afgebeeld een hijab moeten dragen die hun haar, armen en benen bedekken.

Het Iraanse persagentschap Fars ziet de overwinning van de ‘anti-Iraanse’ film Argo, over het gijzelingsdrama in dat land, als een provocatie. De prijs werd ‘reclame voor de CIA’ genoemd en ‘politiek gemotiveerd’ omdat de Amerikaanse first lady de prijs uitreikte.

Teheran liet weten dat ze van plan zijn om een eigen versie van de film van Ben Affleck te maken, onder de naam ‘The General Staff’.

Lees ook:Iraanse in gevangenis vanwege sportwedstrijd kijken
Lees ook:Iraanse vrouwen met zuur overgoten, omdat kleding niet bedekkend genoeg was
Lees ook:Dit is het Iraanse vrouwen voetbal-elftal. Nou ja vrouwen?!?
Lees ook:Iraanse actrice moet sorry zeggen voor zoen in Cannes
Lees ook:Volleybalbond trekt toernooi terug uit Iran vanwege celstraf Ghoncheh Ghavami

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>