Thessa Menssen, Susan Swarte en Jet de Ranitz: genomineerden voor ‘topvrouw van het jaar’

RosieCollageThessa Menssen (CFO Koninklijke BAM Groep), Susan Swarte (CFO OctoPlus) en Jet de Ranitz (bestuursvoorzitter Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) maken dit jaar kans op de eretitel ‘Topvrouw van het jaar’.

In een persoonlijke presentatie moeten de finalisten de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel het meest verdienen……

Dat maakte de organisatie, Stichting Topvrouw van het jaar, vandaag bekend.

De jury bestaat dit jaar uit ex-politica Gerdi Verbeet, Ellen Faber (topvrouw van het jaar 2011), Merel van Vroonhoven (topvrouw van het jaar 2012), Hans Wijers (ex-CEO Akzo Nobel) en Gerrit Zalm (topman ABN Amro).

De jury let op de grootte en zwaarte van de functie en de behaalde resultaten. Verder wordt er beoordeeld op mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl.

De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnares doorslaggevend.

“Er bestaat in Nederland nog steeds een hardnekkig misverstand dat er onvoldoende vrouwelijk toptalent beschikbaar is”, aldus de stichting over de motivatie achter de verkiezing.

Vorig jaar won Merel van Vroonhoven (Raad van Bestuur NS), waarbij zij werd geprezen om haar voorbeeldfunctie en leiderschapsstijl.

De winnares wordt op 26 september in Santpoort bekend gemaakt.

Lees ook:Topvrouw van het Jaar vanavond bekend
Lees ook:De 3 finalistes voor de verkiezing ‘Topvrouw van het jaar 2014′
Lees ook:NS topvrouw Merel van Vroonhoven naar financiële waakhond AFM
Lees ook:Ir. Thessa Menssen is Topvrouw van 2013
Lees ook:Genomineerden Kenau Hasselaar Prijs bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>