Ook de ‘Hulp van het Jaar’ is een powervrouw

HulpVHJaar KismetKismet Günes uit Hilversum kreeg deze week de titel ‘Hulp van het Jaar, een prijs van de Nationale Hulpgids.

De 26-jarige wist met met grote afstand te winnen van de andere genomineerden: met 636 stemmen had zij bijna 200 stemmen meer dan de nummer twee.

Ze mag zich een jaar lang ‘Hulp van het Jaar’ noemen en een weekend lang welverdiend ontspannen in een Center Parcs naar keuze……..

Günes is een vrouw van 26 jaar van Turkse afkomst die sinds 2000 in Nederland woont. Ze ondersteunt Marieke Jongmans, een vrouw van 34 jaar met heel veel beperkingen.

Marian Jongmans, de moeder van Marieke, heeft Kismet genomineerd. “Kismet heeft Marieke aan de samenleving laten deelnemen ondanks al haar beperkingen”, meldt zij. “Door Kismet heeft Marieke een ‘gewoon’ leven, midden in de samenleving en zijn haar ouders weer gewoon ouders. Met Kismet werkt Marieke in een moestuin en een tuincentrum, past ze op een 3-jarig meisje, heeft ze veel contact met buren en is ze vrijwilliger in de wijk. Kismet heeft Marieke de rollen gegeven die bij een mens horen.”

Natuurlijk was de winnares blij en trots dat ze de prijs in ontvangst mocht nemen, maar tegelijk vindt ze het normaal om iets voor je medemens te doen. “In Turkije kennen we geen instellingen of verzorgingshuizen, wij zorgen zelf voor onze dierbaren die onze steun nodig hebben. Ik heb altijd de indruk gehad, dat Marieke veel meer kon dan dat de mensen van haar verwachtten.”

Sinds 2003 is de Nationale Hulpgids een digitale plek waar gratis kinderopvang, thuiszorg, schoonmakers en dagopvang te vinden is. Hulpvragers kunnen gratis een advertentie maken en gratis berichten sturen naar Hulpen. Ook Hulpen kunnen zich gratis aanmelden en reageren op advertenties en berichten.

Lees ook:Marlies Dekkers viert 50ste verjaardag met eigen film over powervrouwen
Lees ook:Marieke Ridder wordt priester in Oud Katholieke Kerk Amsterdam
Lees ook:3 vrouwen starten Cinemum: met je baby naar de bios
Lees ook:België strijdt nog steeds over familienamen van kinderen
Lees ook:Oilily-oprichtster Marieke Olsthoorn (72) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>