Vlaamse onderneemster Grete Remen is ‘Madam van het Jaar’

GreteRekenDamhertDe vrouwelijke parlementsleden van de N-VA hebben de Limburgse onderneemster Grete Remen bekroond als `Vlaamse Madam’ van het jaar.

Het is al de zesde keer dat de N-VA-vrouwen naar aanleiding van Internationale Vrouwendag de VlaM uitreiken……….

“De N-VA-vrouwen willen de Internationale Vrouwendag van 8 maart niet onopgemerkt laten voorbijgaan”, aldus Kamerlid Sarah Smeyers, de initiatiefneemster van de VlaM.

“De VlaM-trofee bekroont straffe Vlaamse madammen die bewijzen dat ook vrouwen hun mannetje kunnen staan.”

Dit jaar kozen de vrouwelijke parlementsleden van de N-VA voor Grete Remen, die aan het hoofd staat van het Limburgse natuurvoedingsbedrijf Damhert.

“Ondernemers worden veel te vaak afgeschilderd als hebzuchtige onmensen die alleen uit zijn op maximale winst. Grete Remen past niet in die klein-geestige karikaturen”, meent Smeyers.

Damhert is een succesvolle KMO die in februari nog de bouw van een nieuwe fabriek kon aankondigen. Maar het bedrijf huldigt ook een bijzonder sociale filosofie, heeft veel aandacht voor ecologie, werkt met een horizontale structuur waarbij iedereen op gelijke voet staat en stelt opvallend veel
vrouwen en enkele mensen met een mentale beperking te werk.

Vlaams parlementslid Lies Jans sprak de laudatio uit: “Ondernemende zakenvrouwen zoals Grete Remen bieden net dat tikkeltje meer. Ook persoonlijk kwam ik, als mama van een zoon die geen suiker mag eten, enige tijd geleden in contact met Damhert. Het suikervervangende product Tagatose dat zij maken, bleek al vlug een zegen. Het grootste compliment voor Damhert is misschien wel dat ik mijn zoontje geregeld hoor zeggen: ‘Mama, die met dat gewei hebben lekkere dingen.’”

De vrouwelijke parlementsleden van de N-VA hopen met hun keuze de aandacht te vestigen op de maatschappelijke rol van ondernemers.

Lees ook:‘Het is perfect mogelijk om voltijds werken te combineren met kinderen’
Lees ook:Programma Internationale Vrouwendag 2014, ook bij u in de buurt!
Lees ook:Vrouwen crowdfunding The Next Woman gelanceerd
Lees ook:Onderneemsters vaker personeel in dienst dan mannelijke collega’s
Lees ook:Ook Google Doodle eert Internationale Vrouwendag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>