Vrouwen crowdfunding The Next Woman gelanceerd

Vanochtend is er een pilotfonds voor vrouwelijke investeerders gelanceerd, TheNextWomen Crowd Fund.

In het kader van Internationale Vrouwendag luidde o.a. initiatiefneemster Simone Brummelhuis de gong om 9 uur om de beursdag te openen in aanwezigheid van vrouwelijke ondernemers en investeerders.

Dat meldt de website ceome.nl.

Het gaat om een initiatief van TheNextWomen en OnePlanetCrowd

Van alle projecten die zich aandienen voor het fonds, zal het Next Women Crowd Fund bij geschiktheid 10% van het gevraagde bedrag inleggen.

Dit gebeurt alleen als de vrouwelijke ondernemers een succesvolle crowdfundingcampagne runnen op Oneplanetcrowd. Dat is namelijk het ultieme bewijs of de massa gelooft in de propositie.

Via het fonds krijgen de investeerders de mogelijkheid om hun inleg te spreiden over meerdere projecten en daardoor hun risico te beperken. Het is een springplank voor startende investeerders die meer willen weten over interessante proposities, en tegelijkertijd stimuleert het ondernemerschap van startende ondernemers.

TNWCF zal beginnen met 2 keer per jaar een bijeenkomst te organiseren voor de investeerders en daarbij de ondernemers  die via TNWCF zijn gefinancierd uitnodigen om  een presentatie te geven over hun onderneming en de behaalde resultaten. Afsluitend zal er gelegenheid zijn om te netwerken met elkaar.

Geïnteresseerde investeerders of onderneemsters kunnen zich aanmelden thenextwomen.nl/contact/

Lees ook:Lancering van de ’100 ondernemendste vrouwen van NL’
Lees ook:3e versie van The Next Women 100
Lees ook:vrouwelijk ondernemerschap = vrouwelijke onafhankelijkheid
Lees ook:5e versie TEDx AmsterdamWomen reikt Startup Awards uit
Lees ook:‘Zij Onderneemt’ weer anders dan hij onderneemt….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>