Delhaize-manager runt nu 4 borstvoedings-winkels

RoelineHamDe buitenwereld was verbaasd toen ze 5 jaar geleden haar baan als duurzaamheidsmanager bij Delhaize vaarwel zei.

“Het was echt control-alt-delete. Ik heb alles opgegeven voor Boobs-’n Burps, mijn laatste spaarsokje uitgeknepen. En dat na een mooi, klassiek carrièrepad…..”

Aldus de 37-jarige Roeline Ham vandaag in De Standaard.

Zij maakte de afgelopen 2 maanden 2 geboortes mee: die van haar 4e kind en die van haar 4e filiaal.

Het fenomeen van een borstvoedingswinkel leerde ze kennen in New York, waar ze tijdelijk woonde en aan de slag ging bij de Upper Breast Side.

“Ik was meteen gebeten. Van een groot beursgenoteerd bedrijf met directiecomités en aandeelhouders belandde ik in een bevattelijke mini-onderneming waar je alles van a tot z zelf meemaakte.”

Dat ze een ploetermoeder en workaholic is, hoort ze liever niet. Daarvoor heeft ze er te veel plezier in. Al is de balans tussen werk en privé nu soms ook lastig.

“Bij Delhaize heb ik daar meer mee geworsteld: een week naar het buitenland moeten terwijl een van je kinderen verjaart. Maar ook nu wint de job het soms van de familie. Dan moet je je kinderen troosten omdat die lang geboekte vakantie moet wijken voor de nieuwe winkel in Gent. Maar het voelt niet fout, het is de offers waard. Dat wil ik mijn kinderen ook meegeven: werken is geen ziekte.”

Nu de verf van haar laatste Boobs-’n Burps amper droog is, smeedt ze al plannen voor een 5e winkel. Na Dilbeek, Antwerpen, een webshop en Gent, is het dit najaar de beurt aan Hasselt of Leuven.

Ook daar wil ze het wollige imago van borstvoeding afstoffen en pas bevallen moeders duidelijk maken: ‘mama’s, wees niet bang om sexy te zijn!’

Lees ook:Berlijnse vrouwen openen Original Unverpackt Supermarkt
Lees ook:Kinderarts Carole Lasham en de uitknop van huilbaby’s
Lees ook:EenVandaag: ‘Vrouwen moeten geen kinderen meer krijgen na hun 35ste’
Lees ook:Boek voor meiden om tech en apps leuk te maken
Lees ook:Open riool van Twitter gaat loos op Anke Laterveer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>