Boek voor meiden om tech en apps leuk te maken

RosieGeekJanneke Niessen, mede-oprichter van het snel groeiende techbedrijf Improve Digital, maakt naast het ondernemen tijd voor de goede zaak: vrouwen aan het ondernemen krijgen.

En omdat je er niet vroeg genoeg bij kunt zijn, is haar nieuwste project een boek voor jonge meiden.

Daarover bericht SPROUT.

Zeker in de  techwereld moet je de vrouwelijke ondernemers met een lampje zoeken. Vorig jaar stelden Niessen en haar compagnon Joelle Frijters. daarom al de Inspiring Fifty op, een lijstje met  topvrouwen uit de technologie.

Maar Niessen heeft besloten dat ze ook veel jongere vrouwen wil inspireren om te gaan voor het ondernemerschap in de technologie. En daarvoor gaat ze een boek schrijven, gericht op meiden van 10 t/m 14 jaar.

“Over een meisje dat een app heeft bedacht, en daar een bedrijf van maakt. We gaan stap voor stap alles af waar je als startupondernemer mee te maken krijgt, van een bankrekening openen tot een ontwikkelaar aannemen en de markt opgaan.”

Omdat Niessen alles weet van een succesvolle startup van de grond krijgen, maar niet helemaal thuis is in de leefwereld van jonge tienermeiden, strikte ze meidenboekenschrijfster Niki Smits voor haar boek, dat als titel ‘Project Prep; krijgt.

Komend voorjaar in de schappen van de winkel.

Lees ook:Artbag dit jaar ontworpen door Pauline van Dongen t.b.v. hiv-vrouwen
Lees ook:De nieuwe Ghostbusters zijn vrouwen!
Lees ook:Women Win: Nederlandse zelfverdedigingslessen voor Oegandese meiden
Lees ook:Thrillerschrijfster Mel Wallis de Vries wint Prijs Jonge Jury
Lees ook:Vrouw van 38 miljoen werkt aan het eeuwige leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>