Vrouwelijke nieuwslezers worden beoordeeld op uiterlijk

Annechien Steenhuizen-JournaalVrouwelijke nieuwslezers hebben het moeilijker dan 10, 20 jaar geleden. Vooral de presentatoren van het NOS-Journaal die door de studio moeten bewegen worden flink uitgedaagd,

“Als je Annechien Steenhuizen ziet staan, denk je eerst: ‘o, leuke billen, hoge hakken. Daar word je door afgeleid. Dat is eigenlijk wel jammer’…..”

Aldus voormalig Acht Uur Journaal-vrouw Maartje van Weegen in HP/De Tijd.

“De eerste zinnen van de uitzending kozen we heel zorgvuldig, daarmee probeerde je de kijker gelijk vast te pakken en vast te houden. En vervolgens had iedereen het altijd over je haar, haha. Wat dat betreft hebben de vrouwen van nu het nog lastiger”, zegt Van Weegen, die zelf anchorwoman was van de belangrijkste Journaal-uitzending van de dag in de 2e helft van de 80′er jaren.

“Ik heb weleens een mevrouw aan de telefoon gehad die zei: ‘Joop (van Zijl, red) is een heel goede nieuwslezer, maar ik verheugde me vooral op uw week.’ ‘Waarom?’ vroeg ik. Toen begon ze over mijn oorbellen en mijn jurk. Ik vroeg: ‘Hoort u weleens wat ik vertel?’ ‘Nee, dat niet. Maar ik verheug me altijd zo op uw week!’”

Lees ook:Correspondente Marion van Royen geeft toe (slaap-) dronken in uitzending geweest te zijn
Lees ook:Anouk zet Rutger Etter van Castricum voor lul
Lees ook:Symptomen hartinfarct bij vrouwen worden vaak niet herkend
Lees ook:Dit was het laatste Journaal met Sacha de Boer!
Lees ook:Angela Groothuizen blij met 40+ vrouwen op de buis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>