Geen ‘hengstenbal’ meer bij de BBC, minimaal 1 vrouw verplicht!

RosieTestosteronEen panel waar alleen mannen deel van uitmaken is op de BBC binnenkort verleden tijd.

In komische programma’s als ‘QI’ en ‘Mock the Week’ moet voortaan minstens 1 vrouw in het panel zitten en ook niet telkens een jonge…..

Komische panelshows zijn wel vaker zo goed als exclusieve mannenclubjes. Dat moet verleden tijd worden, vindt de Britse openbare omroep, die eerder al liet weten dat er geen enkel excuus is om niet meer vrouwen aan bod te laten komen.

Sommige vrouwen die werden uitgenodigd in bovengenoemde programma’s, lieten weten dat ze het gehad hadden met de door testosteron aangedreven shows en dat ze nog liever hun kat stuurden. “Ik heb geen zin meer om als excuustruus op te draven in hun jongensspelletje”, aldus schrijfster Caitlin Moran.

De komende maanden zullen er nog wel shows worden uitgezonden met alleen mannen, maar die zijn nu al opgenomen. In de afleveringen die voortaan zullen worden opgenomen, zal er telkens minstens 1 vrouw zitten.

Lees ook:Kroes, d’Ancona & van Es: ‘Vrouwen, grijp je kans!’
Lees ook:Verzetsheldinnen herbegraven in mannen bastion Het Panthéon
Lees ook:De Powervrouwen zijn weer terug in het theater
Lees ook:8 vrouwen dood na groepssterilisatie in India
Lees ook:Velen vinden dat zwarte piet een vrouw moet zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>