Ruby Wax over haar depressies en successen hier te zien in College Tour

Ruby-WaxRuby Wax, de commedienne die met haar boek ‘Sane New World’ van afgelopen jaar bekende ook zwarte periodes te kennen, heeft een behoorlijk rare jeugd gehad.

De Amerikaans-Britse omschrijft het eerste deel van haar leven als gestoord en noemt haar ouders gekken……..

Dat zegt vertelt Ruby Wax in het programma ‘College Tour’.

De opvoeding die haar ouders haar gaven, liet te wensen over. Ze voelde een gebrek aan waardering, maar dat pakte uiteindelijk niet verkeerd uit.

“Ik probeerde succesvol te worden, zodat mijn ouders trots op me zouden zijn”, aldus Wax. “Ik weet zeker dat dat mij gedreven heeft.”

Pas toen haar vader op zijn sterfbed lag, kreeg ze te horen dat hij van haar hield. “De strijd was gewonnen”, vertelt ze aan presentator Twan Huys.

Al sinds haar tienerjaren lijdt Ruby Wax (62) aan depressies. Die zitten volgens haar in d’r genen, maar ook de moeilijke jeugd speelt een rol.

Lees ook:Ga je depressie te lijf à la Ruby Wax!
Lees ook:Carrièretijger zegt baan, huis, huwelijk op en reist met kartonnen vader rond
Lees ook:Actrice en mensenrechten-activiste Ruby Dee (91) overleden
Lees ook:Patti Valkenburg over onze ‘Schermgaande Jeugd’
Lees ook:Fotografe legt het kankerproces van haar beide ouders vast

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ruby Wax over haar depressies en successen hier te zien in College Tour

  1. ton

    wie is van hout (jan foudraine) is uitstekend van toepassing op deze vrouw (ruby wax) met haar zelfmedicatie en zgn. therapeutische skills. komende uit de jaren zestig (veel vrijheid) en doorgeslagen op het pad van de zelfontwikkeling (los van de realiteit). ze wil realistisch (haar realiteit) overkomen, maar is vooral bezig met haar eigen depressies en persoonlijke successen. anderen (haar moeder) zijn figuranten in dat verhaal net als zgn. succesvolle vrouwen (madonna). wat je krijgt is een eenzijdig beeld (haar beeld) van vrouwen (marcos) die net zo succesvol en gestoord zijn als zijzelf. kortom een bevestiging van haar eigen persoonlijkheid, die tevens overeenkomt met wat anderen van haar vinden (omgeving).

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>