Regisseur ‘The Avengers’ wil meer superheldinnen

RosieWonderwomanJoss Whedon vindt het maar niks dat er zo weinig vrouwelijke superhelden te zien zijn in films.

De 48-jarige regisseur van het superheldenspektakel ‘The Avengers’ kan geen goede redenen bedenken dat de bekendste en populairste helden allemaal man zijn…………….

“Het is stom en ik hoop dat The Hunger Games hier verandering in brengt”, zegt hij tegen het Amerikaanse tijdschrift Newsweek.

“Speelgoedfabrikanten zeggen dat de vrouwelijke poppetjes niet goed genoeg verkopen”, vertelt Whedon. “Filmstudio’s wijzen steevast naar de twee films over superheldinnen die heel slecht waren en zeggen dan altijd: zie je wel, het kan gewoon niet.”

Whedon doelt hiermee waarschijnlijk op ‘Cat Woman’ met Halle Berry, die flopte. Welke de tweede film zou kunnen zijn is onduidelijk, maar wellicht bedoelt Whedon ‘Supergirl’ uit 1984.

“Het is frustrerend dat niemand een goede film met een superheldin produceert, ik kan er werkelijk kwaad om worden”, gaat Whedon verder. “Toen mijn dochter ‘The Avengers’ had gezien zei ze dat ze Black Widow en Maria Hill de beste personages vond. Ik dacht: ‘ja, natuurlijk vind je dat’.”

Whedon schreef het scenario van The Avengers 2, die hij eveneens gaat regisseren. Daar zitten in elk geval 2 sterke vrouwen in. Eerder werd al bekend dat in die film ‘Black Widow’, gespeeld door Scarlett Johansson, terugkeert en dat Scarlet Witch voor het eerst haar opwachting zal maken.
AvengersWomen

Lees ook:Oproep tot meer vrouwelijke merchandise van Avengers
Lees ook:Chris Evans & Jeremy Renner: ‘man is stoer, vrouw is hoer’
Lees ook:Veel vrouwen in een film zorgen voor hogere opbrengsten
Lees ook:HOLLYWOOD: mannen krijgen dialogen, vrouwen gaan naakt
Lees ook:Batgirl Yvonne Craig (78) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>