Halina Reijn is blij met de nieuwe powervrouwen op TV

“Er is een nieuw soort vrouw opgestaan in mijn optiek. Vrouwen die geobsedeerd zijn door werk. Daar herken ik mezelf in. 80 uur werken per week haal ik wel.

Aan de ene kant heel erg bezig zijn met je werk, maar ook kan ik met jaloezie naar de kinderen van mijn zus kijken. Ik vind het een bevrijding.

Ik vind het ongelofelijk fijn dat deze vrouw is opgestaan in televisiewereld…..”

Aldus actrice Halina Reijn vanochtend bij ‘Eva Jinek op Zondag’.

Ze spreekt over de nieuwe AVRO-serie Charlie, een remake van de populaire HBO-serie Nurse Jackie. Hierin speelt ze de hoofdrol van een aan medicijnen verslaafde verpleegster. Halina noemt haar personage een a-moreel type en een boef in het ziekenhuis.

“Charlie is een heilige, maar ze lapt alle regels aan haar laars. Ze maakt gebruik van alle medicijnen die ze voorhanden heeft onder het voorwendsel van rugklachten. Ik wist ook niet dat je alle medicijnen kon snuiven, maar het komt zo veel sneller in je bloedbaan. Charlie is een uitvergroting van iemand die een dubbelleven heeft. Ik heb absoluut niet zo’n leven, maar ik maak ook fouten. Ze is zo’n nieuwe soort vrouw.”

Lees ook:De omgedraaide wereld: Zuid Afrikaanse zwarte vrouw adopteert wit kind
Lees ook:Halina Reijn wenst niet meer ‘geinterviewd’ te worden door dom konijn (Nadia Poeschmann)
Lees ook:Halina Reijn wint Theo d’Or!
Lees ook:De mannen achter/voor/van de topvrouwen
Lees ook:Carice van Houten & Halina Reijn komen met ‘Anti Glamour’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>