De mannen achter/voor/van de topvrouwen

Decennialang liepen relaties waarin de vrouw meer verdient dan de man sneller op de klippen dan relaties met een traditionele rolverdeling.

Dat verschil is de laatste jaren verdwenen.

Maar zijn mannen ook bereid om hun eigen leven in dienst te stellen van haar carrière?

NRC Carrière sprak 3 topvrouwen en hun mannen over de rolverdeling.

Uit recent onderzoek blijkt dat er een nieuwe generatie mannen is opgestaan die het geen probleem vindt als de vrouw een beter salaris heeft.

Nanouke van ’t Riet is directeur Service & Operations bij de NS. Ze is verantwoordelijk voor het functioneren van alle hoofdconducteurs, machinisten en NS-medewerkers op stations. Ze geeft in totaal leiding aan ruim 8.000 mensen. Haar man Falco van ’t Riet is huisman. Ze hebben 2 kinderen van 8 en 10 jaar.

“Haar werk is topsport en ik voel het als mijn rol om dat zoveel mogelijk te faciliteren,” vertelt Falco Van ’t Riet aan NRC Carrière.

De twee begonnen hun carrières bij hetzelfde bedrijf. Ze hadden de taken evenredig verdeeld. Tot duidelijk werd dat zij meer wilde: “Ik ambieerde steeds de baan van mijn baas”, terwijl hij hetzelfde werk bleef doen.

Toen zij een functie kreeg in Londen was het tijd voor een aantal drastische veranderingen. Hij zegde zijn baan op en het hele gezin verhuisde naar Londen.

Dat bleef zo toen ze een nieuwe topfunctie kreeg in Nederland. Het paar stelt dat door hun rolverdeling er veel meer rust heerst in het gebouw. Vanzelfsprekend is het ook wel eens lastig, zeker naar de omgeving toe. Die begrijpen het niet altijd. Toch houdt Nanouke Van ’t Riet niet minder van haar man dan toen hij nog een baan had.

“Ik heb juist veel bewondering voor wat hij doet. Hij vat zijn functie als huisman heel serieus op en faciliteert het hele gezin, tot mijn lunchpakketje aan toe.”

Lees ook:CEO bij Google en moeder van 5: ‘Het wordt alleen maar makkelijker’
Lees ook:Jonge vrouwen vinden carrière belangrijker dan jonge mannen
Lees ook:Vrouwen die voltijds werken zijn relaxter dan part-timers
Lees ook:KIJKEN: zijn vrouwen van nu gelukkiger dan hun moeders destijds?
Lees ook:Sony-topvrouw Amy Pascal start eigen produktiebedrijf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>