Vandaag is het weer Girlsday!

GirlsDayGirlsday is een initiatief van VHTO, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT.

Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats, dit jaar op op 23 april.

Tijdens Girlsday 2015 openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar.

Doordat meisjes geen vrouwen kennen die in deze sectoren werken, hebben ze hier geen goed beeld van. En onbekend maakt onbemind. Deelname van een bedrijf aan Girlsday kan helpen de blik van deze meisjes op bèta, techniek en ICT te verbreden en hun loopbaankeuzes te beïnvloeden.

Bedrijven die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan Girlsday, hebben ervaren dat de betrokkenheid en de bereidheid van (vrouwelijke) medewerkers om zich in te zetten voor de toekomstige generatie groot is.

Bovendien dringt bij steeds meer bedrijven het besef door dat genderdiversiteit op de werkvloer zorgt voor betere resultaten. Het wordt als positief ervaren om contacten met scholen in de omgeving te onderhouden en het maatschappelijke engagement dat uit deelname blijkt is positief voor het bedrijfsimago.

Lees ook:Prinses Maxima geeft donderdag startschot GIRLSDAY!
Lees ook:Als er 1 schaap….. Tech-bedrijven met vrouwen trekken andere vrouwen aan
Lees ook:Prinses Maxima helpt mee Bêtameiden te inspireren
Lees ook:GIRLSDAY: steeds meer meiden kiezen voor hbo of universitair Techniek
Lees ook:Neelie Kroes opent Girls Day 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>