Doktersassistentes worden lovecoach

Mensen die in de knoop zitten met intieme vragen kunnen in Rotterdam binnenkort aankloppen bij gespecialiseerde doktersassistentes.

De ‘lovecoaches’ weten veel over seks, het voorkomen van ongewenste zwangerschappen en geslachtsziektes.

Dat meldt RTV Rijnmond.

De liefdescoaches laten zich voor het eerst zien in Rotterdam, maar zijn in Amsterdam al een succes. Volgens zorgverzekeraars ontdekken de doktersassisten meer soa’s en helpen ze bij het voorkomen van ongewenste zwangerschappen.

Ook Rotterdammers kunnen daarvan profiteren, denkt lovecoach Radha Chedi. “Mensen die zich alleen voor de zekerheid willen laten testen op een soa komen niet meer in aanmerking voor een onderzoek via de soa-poli. Die moeten echt naar de huisarts.”

Omdat daardoor grote aantallen mensen hun toevlucht zoeken tot de huisarts, is volgens Chedi de lovecoach in het leven geroepen. Zij kunnen meer tijd nemen voor de lastige gesprekken met patiënten.

Vooral jonge mensen kloppen aan bij Chedi. “Ik zie met name jongeren onder de dertig, op mijn spreekuur die vragen hebben over anticonceptie, veilig vrijen, seksualiteit en wie zich wil laten testen op soa’s.”

In Rotterdam gaan op termijn 8 lovecoaches aan de slag. Doktersassistente Chedi hoopt het Amsterdamse succes te herhalen in de Afrikaanderwijk. “Het aantal ongewenste zwangerschappen nam in Amsterdam fors af. Die komen in Rotterdam ook veel voor.”

Lees ook:Minister Schippers pleit voor abortuspil via huisarts
Lees ook:15 miljoen ongewenste baby’s per jaar
Lees ook:Geen nummers, maar namen: seksuele en voortplantings-rechten
Lees ook:Nieuwe abortuskliniek: ‘Moord in Houten!’
Lees ook:Petitie voor seksuele en reproductieve rechten van vrouwen in Burkina Faso

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>