Hoe weet je dat je succesvol bent, los van geld en macht? deel II

THIRD-METRICGisteren al schreven we over de New Yorkse vrouwenconferentie ‘The Third Metric, Redefinig Succes Beyond Money And Power’ .

Arianna Huffington (jawel van de HufPo) had een hele batterij rouwelijke managers, politici, artsen, auteurs, regisseurs, jounalisten, comedians etc uitgenodigd om te praten over hoe je succes kan meten los van geld en macht…….

Vandaag les 11 tot en met 20:

11. Perfectie
Emancipatie gaat niet over perfectie! “De vrouwen die voor ons het glazen plafond braken, deden dat niet om te concurreren met mannen én ook nog eens alles te doen wat vrouwen traditioneel al deden”, stelt Valeria Jarrett. Maak jezelf dus niet wijs dat je én een rockster moet zijn op het werk én elke avond de perfecte maaltijd op tafel te hebben, én én etc. Emancipatie is een gevecht om het recht tot zelfkeuze. Kies dan ook gewoon waar jij je tijd aan wil besteden en durf hulp in te schakelen voor de poets, de strijk, de tuin, de oppas en de catering.

12. Gemak
Eén van de dingen waar veel carrièrevrouwen naar lijken te streven, is alles er zo gemakkelijk mogelijk uit laten zien vanaf de buitenkant. “We zouden perfect, mooi, slank, succesvol etc.. moeten zijn en dat alles zou nog eens op ons gemakkie ook. Vergeet het. Prestaties leveren en een balans vinden tussen werk en gezin blijven lastig, en dat wordt alleen maar erger als je ook nog eens de druk voelt om het allemaal vlotjes te doen gelijken”, klonk het op de conferentie. Voer daarom eens een eerlijk gesprek met jezelf en/of anderen over de uitdagingen die op je bord liggen.

13. (Ver)oordelen
Daarbij aansluitend moeten we eens wat minder over de keuzes van andere carrièrevrouwen oordelen. “We zouden een soort venootschap moeten hebben met elkaar, want grote beslissingen op carrièrevlak zijn zo persoonlijk en zo geladen. Eerlijk gezegd moeten we die oordelen gewoon wat vaker laten varen. Het zou het leven zoveel eenvoudiger maken”, deelde schrijfster Mika Brzezinski.

14. Totaalplaatje
“Vrouwen kunnen alles hebben, alleen niet allemaal op hetzelfde moment”, stelt Valerie Jarrett. Comedian Ali Wentworth voegde daar nog aan toe dat je op elk moment kan herdefiniëren wat dat totaalplaatje inhoudt. Zo is het voor haar op dit moment belangrijk veel tijd te spenderen met haar kinderen, al moet ze daar mooie standup-kansen voor laten liggen.

15. Genderstress
Ga er niet vanuit dat mannen alles altijd perfect op een rijtje hebben. “Men zegt dat mannen alles meer gescheiden houden, maar ik denk dat ze dat meer dan eens vergeten”, aldus Jarrett.

16. Dankbaarheid
Sallie Krawcheck, voormalig voorzitster van de Bank Of America, vindt dankbaarheid tonen op de werkvloer een goede instelling. “Ik ben eindeloos dankbaar, elke dag. Ik heb hard gewerkt, hoop dat nog jaren zo te doen en wil niets als vanzelfsprekend zien”, vertelt zij.

17. Kopzorgen
Wie denkt dat ze aan niets anders mag denken als er een probleem is, heeft het mis. Zo zal je hoofd ergens over breken niet zomaar leiden tot positief resultaat. “Zorgen zijn een schietgebedje voor het slechtste scenario en meestal zorgen die zorgen ervoor dat heel weinig controle hebt over de gebedsverhoring”, aldus Daphne Oz van televisiezender ABC.

18. Passie
Passie speelt een sleutelfunctie binnen elke carrière. Je moet leren hoe je neen moet zeggen tegen dingen die niet in dienst staan van die passie. “De verdeling tussen werken en leven is een stuk makkelijker wanneer je doet wat je leuk vindt”, klinkt het.

19. Schuldgevoel
Wie haar werk niet wil opgeven voor het gezin, hoeft zich daar niet schuldig over te voelen. Het slechtste voor een kind is een ouder die zijn of haar leven niet echt leeft. Als je baan nou fundamenteel is voor je eigen geluk, geef je die toch niet op. Diegenen die afhankelijk zijn van jou zullen er alleen maar vruchten van plukken.

20. Spelen
Durf naar je agenda te kijken als een speelveld en stel jezelf de vraag: “Wat kan ik doen om het leuk te maken?”. Je eigen kleine pleziertjes (h)erkennen kan wonderen doen voor je werkende leven. Of dat nu een stukje chocolade is om 3 uur ‘s middags of een powernapje in de zon: Sta jezelf die speelruimte toe.

Lees ook:Hoe weet je dat je succesvol bent, los van geld en macht? deel I
Lees ook:‘Het voordeel aan vrouw-zijn is dat je al grote keuzes moet maken vanaf dat je zwanger bent’
Lees ook:Nederlandse vrouwen zijn bang voor het F-woord
Lees ook:‘Vrouwen, ken de gebruiksaanwijzing van je baas!’
Lees ook:Niet ‘maren’ en ‘moeten’, maar ‘ennen’ en ‘willen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>