Stewardess zijn is gewoon een takkenbaan

FlugbegleiterinHet klinkt altijd heel glamorous als iemand vertelt dat hij of zij steward of stewardess is. Maar van vriendinnnen van me die het vak ook ooit uitoefenden, hoorde ik eerder de termen ‘hoofd kotszakken’ en ‘serveerster in de lucht’.

Kortom: het beeld van het leven van een steward/stewardess lijkt heel wat, maar volgens een studie van de Amerikaanse jobsite CareerCast is het de slechtste baan binnen de reissector………..

Volgens de site is het werk van vliegtuigpersoneel vooral zwaarder dan in het algemeen wordt gedacht. Op de ranking van de van CareerCast ~200 banen aflopend van goed naar slecht~ eindigde ‘steward(ess)’ op 191. Daarmee scoort het het slechts binnen de volledige toeristische industrie.

De oorzaak van de lage score is te zoeken in stress, een laag loon en een inkrimping van het aantal banen.

Andere functies binnen de reis- en toerismesector die het ook niet al te best deden, zijn die van ober (185), veiligheidspersoneel op de luchthaven (170), hotelmanagers (159) en buschauffeurs (157).

Lees ook:Voormalig KLM-stewardess schrijft boek over het vak toen en nu
Lees ook:Vrouwen gaan de game-industrie bevolken
Lees ook:Richard Branson met geschoren benen als stewardess ‘op de bak’
Lees ook:Barbera Wolfensberger: nieuw boegbeeld Creatieve Industrie NL
Lees ook:Manon Thomas kan behalve dansen ook denken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>