Cécile Narinx: ‘Niet alle NL vrouwen zijn mussen en kraaien’

Nederland heeft met Harper’s Bazaar vanaf volgende week nu ook haar eigen editie van het oudste modetijdschrift ter wereld.

Aan het roer: Cécile Narinx.

Zij miste in het huidige Nederlandse tijdschriftenschap een blad voor die vrouw, met zinvolle modereportages met draagbare kleding, gecombineerd met intelligente journalistiek……….

In SP!TS reageert Narinx op quotes van iconische Harper’s Bazaar-vrouwen. O.a. op die van Carine Roitfeld: ‘Fashion is about extravagance, everyone needs a bit of that’.

“Nederlandse vrouwen zijn niet meer de vrouwen van 30 jaar geleden. Ze hebben kennis gemaakt met mode, met dank aan magazines en met dank aan ketens als H&M, die heel veel hebben gedaan voor modegevoeligheid en voor het besef dat je ook vaker dan 2x per jaar kunt winkelen. Mode is geen stiefkindje meer. Vrouwen zijn ook wat minder streng geworden voor zichzelf. Niet meer 1 tas voor het hele leven, je ziet dat er nu ook gewoon meerdere Céline tassen worden gekocht en gedragen. En Nederlandse vrouwen zijn niet heel erg bang voor kleur. Vaak als ze iets ouder worden, denken ze: ‘dit ben ik’. Als ze de schaamte voorbij zijn en meer durven; ik vind het juist leuk als iemand echt flink op leeftijd is en goed gaat uit pakken. In iedere vrouw zit wel een paradijsvogel verscholen. Het zijn niet alleen mussen en kraaien.”

Lees ook:Cecile Narinx maakt Harper’s voor vrouwen die hun eigen broek ophouden
Lees ook:ELLE-hoofdredactrice Cécile Narinx lanceert Nederlandse BAZAAR
Lees ook:Schuiven in bladenland: Cecile Narinx naar HARPER’s, Hilmar Mulder naar ELLE
Lees ook:Harper’s Bazaar geïntroduceerd: vrouwenglossy’s scoren
Lees ook:Magazines op papier passé? 1ste Harper’s Bazaar toe aan druk 2!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>