Graatmagere modellen showen kleding, gemaakt door Aziaten die bijna van hun graat gaan

fashionatanypriceHet is een afschuwelijk gegeven en ondanks de dramatische beelden van een ingestorte kledingflat in Bangladesh zijn wij Hollanders niet zo van het fair tade kleding kopen.

Labour Behind the Label werpt een schrijnend licht op de chronische ondervoeding van Cambodjaanse textielarbiedsters die voor westerse merken als H&M, ZARA, GAP en Topshop werken.

Eenderde van hen lijdt honger. Een kwart van is zelfs zo ondervoed dat ze in onze ziekenhuizen de diagnose ‘anorectisch’ zouden krijgen……….

Labour Behind the Label strijdt voor de rechten van textielwerkers in derdewereldlanden. Zij consumeren een kleine 1600 calorieën per dag, terwijl 3000 calorieën eigenlijk een minimum is om werkdagen van 10 uur in een fabriek te kunnen volhouden.

De naaisters krijgen een minimumloon van €60,= per maand en dat terwijl je @57,= per maand nodig hebt om 3000 calorieën per dag te kunnen eten. M.a.w.: er blijft €3,- per maand over voor andere kosten, wat uiteraard compleet onmogelijk is als je ook een familie wil voeden en een dak boven je hoofd wilt. Labour Behind the Label ijvert daarom voor een absoluut minimumloon van €342,= per maand.

Het onderzoek volgt op een reeks berichten van arbeidsters die massaal flauwvielen in Cambodjaanse textielfabrieken als gevolg van structurele ondervoeding en lange diensttijden.

De organisatie stelt voor om naast hogere lonen ook gratis lunches te eisen. Maar in door de Cambodjaanse textielindustrie wordt dat idee onmiddellijk afgeschoten als ‘niet de taak van de werkgever’, schrijft de Britse krant The Independent.

Lees ook:Met deze app schenk je jouw overtollige calorieën aan een hongerig kind
Lees ook:Woon-werk-verkeer is goed voor de conditie
Lees ook:Australiër ‘staat jaar droog’ en harkt $50.000,- binnen voor scholing meisjes-prostituees
Lees ook:Primark, C&A en H&M onder vuur vanwege ‘spinslavinnen’
Lees ook:Brits parlementslid Jo Cox vermoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>