Vivienne Westwood: ‘investeer niet in mode, maar in de wereld’

OpzijCardVivienneWestwoodVivienne Westwood wil dat mensen, en dan vooral mensen met weinig geld, minder kleding kopen.

Maar dan wel kleding van betere kwaliteit.

Aldus de wereldberoemde modedesigner direct na haar nieuwe voorjaarscollectie 2014, die ze toonde tijdens de modeweek in Londen.

“Koop minder. Maak goede keuzes”, zei Westwood. “Koop kleding die lang meegaat. Kwaliteit, geen kwantiteit. Iedereen koopt veel te veel kleding. Ik weet het, ik heb geluk. Ik kan zoveel kleding lenen als ik wil. Maar ik haat het om te vele kleding te hebben. En ik denk dat vooral arme mensen heel voorzichtig moeten zijn.”

De ontwerpster adviseert mensen om te investeren in kwaliteit: “Arme mensen moeten geen goedkope kleren kopen. Koop niet zes goedkope stukken, koop één stuk dat je echt mooi vindt. Koop niet zomaar iets. Mensen moeten investeren in de wereld, niet in mode.”

Vivienne Westwood stelt tevens dat mensen meer aandacht voor cultuur zouden moeten hebben, in plaats van veel te winkelen. “Als je in een stad woont, ga naar een kunstgalerie. Ontwikkel andere waarden, verdiep je in het verleden, verdiep je in de mensheid.”

Dat onderschrijven wij hier maar al te graag. Vivienne ‘s een ‘klerenwijf’ met hoofd, hart en handen op de juiste plek. Mooie stukken zijn veelal goedkoop te krijgen in tweedehands winkels. Als het om echte designerlabels gaat mag het vintage heten.

De uitspraken van Vivienne Westwood sluiten aan bij de klimaatboodschap die ze uitdrukte in haar collectie. Op heel wat kleding kwam expliciet het woord ‘Climate’ voor, de abstracte verf op de gezichten van de modellen vertelde de rest.

Lees ook:Vivienne Westwood samen met oeroude Britse merken
Lees ook:De Schotse slag: Vivienne Westwood geëerd
Lees ook:Vivienne Westwood & Stella McCartney diervriendelijkste ontwerpsters
Lees ook:Punkoma Vivienne Westwood: al 30 jaar een dwarsligger aan de top
Lees ook:Biografie Vivienne Westwood onthult gewelddadige relatie met Malcolm McLaren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>