Vrouwen toegang filmfestival Cannes geweigerd vanwege platte schoenen

Flatshoes1Hakken dragen is geweldig, maar niet voor alle vrouwen even gezond en comfortabel en al helemaal geen ‘dresscode’.

Toch lijkt het daarop bij het filmfestival in Cannes.

Een groep vrouwen werd vandaag de toegang geweigerd tot de premiere van de film ‘Carol’, omdat ze platte schoenen droegen.

Aldus Screen Daily.

Een groep 50+ vrouwen mocht niet binnen bij de vertoning de nieuwste film van Todd Haynes die tot de officiële competitie behoort. Dat de dames ballerina’s, weliswaar versierd met steentjes, droegen, sommigen bovendien om medische redenen, was onaanvaardbaar.

Een van de kritieken kwam van de Engelse actrice Emily Blunt, die vanavond op de rode loper verschijnt bij de vertoning van de film Sicario. Tijdens de persconferentie zei ze: “Eerlijk gezegd vind ik dat iedereen platte schoenen zou moeten dragen. Het is teleurstellend, net wanneer je denkt dat er nieuwe bewegingen van gelijkheid zijn.”

De organisatie van het festival wilde niet reageren en heeft het voorval dus ook niet bevestigd. Directeur Thierry Frémaux ontkende op Twitter dat het voor vrouwen verplicht is bij vertoningen met rode loper schoenen met (hoge) hakken te dragen.

De feministische dan wel lesbische noot in de film ‘Carol’ én het feit dat het festival dit jaar inzet op gelijkheid van mannen en vrouwen, maken de gebeurtenis potsierlijk, om niet te zeggen wrang.

Lees ook:Rare Rus wil hoge hakken én platte schoenen gaan verbieden
Lees ook:Louboutin ziet zijn torenhoge hakken als teken van feminisme
Lees ook:#AskHerMore: stel vrouwen op de rode loper van de Oscars ‘ns echte vragen!
Lees ook:Cate Blanchett maakt feministisch statement dat niet te negeren valt
Lees ook:Canadese Parisienne ontwerpt schoen die hakhoogte verstelbaar is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>