‘Hoog tijd voor een vrouw’: Jorien ter Mors vlaggendraagster Sochi

SotsjiJorienNiet Bob de Jong, maar Jorien ter Mors was de vlaggendraagster van de Nederlandse equipe voor de Olympische Winterspelen van Sochi.

“Het was hoog tijd voor een vrouw”, aldus chef de mission Maurits Hendriks, die net als voor de Spelen van Londen met een verrassende naam kwam.

Haar naam was in de loop van gistermiddag al uitgelekt in de media, maar Hendriks maakte het pas gisteren aan het eind van de middag officieel.

Volgens de chef de mission is het tijd voor een vrouw. Nicolien Sauerbreij was immers bij de Spelen van Salt Lake City in 2002 de laatste vrouw die die eer ten deel was gevallen. Daarna was het 5x een man.

In Londen zong de naam van hockeyer Teun de Nooijer rond, maar koos Hendriks voor de jonge generatie. Nu kiest hij voor een topsportster. “Vrouwen dragen meer dan gelijkwaardig bij aan de successen. Ik was er al heel vroeg van overtuigd dat het de beurt was aan een topsportster. Die beslissing heb ik al een aantal weken geleden genomen.”

Het eerste optreden van Jorien ter Mors op de langebaan komt pas op zondag 16 februari met de 1500 meter. In totaal start de 24-jarige schaatsster op 6 onderdelen, 4 in het shorttrack en 2 op de langebaan.

Lees ook:Hélène Hendriks wordt hand geweigerd door Nacer Barazite
Lees ook:Fotograaf brengt bij vrouwenvoetbal meer billen dan ballen in beeld
Lees ook:*** Nadia Santini is beste lady-chef ter wereld
Lees ook:Voorlopige plaatsingslijst vrouwen Olympische Winterspelen Sochi
Lees ook:De koningsdroom van kampioene Marianne Vos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>