*** Nadia Santini is beste lady-chef ter wereld

NadiaSantiniDe Italiaanse Nadia Santini van restaurant Dal Pescatore heeft de Veuve Clicquot World’s Best Female Chef award 2013 gewonnen.

Ze staat achter het fornuis van restaurant Dal Pescatore in Canneto sull’Oglio in Lombardije.

Sinds 1996 heeft het restaurant 3 Michelinsterren…………….

Dat hebben de organisatoren van de prijs vandaag bekendgemaakt. Santini zal de prijs op 29 april in Londen in ontvangst nemen.

De Veuve Clicquot World’s Beste Female Chef award werd drie jaar geleden in het leven geroepen als nevencompetitie bij de jaarlijkse bekendmaking van de ranglijst met ‘The World’s 50 Best Restaurants’ door het Britse magazine Restaurant.

Nadia Santini draagt de prijs op aan haar familie en aan iedereen die in het restaurant werkt. Het is haar schoonfamilie die Dal Pescatore in 1910 oprichtte. Sinds haar huwelijk met Antonio Santini in 1974 is ze in het restaurant actief.

Op 29 april mag ze de prijs in Londen in ontvangst nemen. Ze treedt daarmee in de voetsporen van de Spaanse Elena Arzak en de Française Anne-Sophie Pic die de titel respectievelijk in 2012 en 2011 wonnen.

Lees ook:3x per week een glas champagne is uitstekend voor het geheugen
Lees ook:Danny Hollestelle is Zakenvrouw van het Jaar 2015
Lees ook:Vivienne van Eijkelenborg is de zakenvrouw van 2016
Lees ook:Four Freedoms Award voor Angela Merkel
Lees ook:Gault&Millau kiest vrouw als ‘Chef van het Jaar’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>