Sherida Spitse: eerste betaalde transfer-voetbalster

sherida-spitseSherida Spitse verkast van FC Twente naar het Noorse Lilleström SK. Ze is daarmee de eerste voetbalster in Nederland waar een transfersom voor wordt betaald.

Dat laat FC Twente weten, zonder mededelingen te doen over de hoogte van het bedrag………

De 23-jarige middenvelder van het vrouwenteam van FC Twente plaatste dinsdag haar handtekening onder een contract bij de Noorse club, die dit seizoen als tweede eindigde in de competitie.

Spitse: “Na fantastische jaren bij FC Twente was ik toe aan een volgende stap in mijn carrière. De ambitie van Lilleström SK in de komende jaren aansluiting te vinden bij de Europese top sluit naadloos aan bij wat ik ambieer. Ik ben dan ook erg blij dat de transfer afgerond is.”

Spitse maakte in 2012 de overstap van sc Heerenveen naar Enschede en speelde 39 officiële wedstrijden voor de Tukkers. Daarin was ze 22 maal trefzeker. Daarnaast is ze sinds 2006 international.

Lees ook:Voetbalmakelaar Leoni Blokhuis is ZZP’er van 2016
Lees ook:FC Twente vrouwen winnen ‘de dubbel’
Lees ook:Nederland en Duitsland zitten vrouwenquotum EU dwars
Lees ook:Vrouwelijke medisch specialisten over hun carrière
Lees ook:Wedstrijd Exelsior zaterdag in teken van vrouwenproject

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>