Voetbalmakelaar Leoni Blokhuis is ZZP’er van 2016

Vrouwenvoetbal-makelaar Leoni Blokhuis is de ZZP’er van het jaar geworden. Zij was degene die de eerste betaalde transfer van een Nederlandse speelster voor elkaar kreeg.

Vorig kaar won foodblogster Carolijn Bröring.

De prijs is vanmiddag uitgereikt tijdens de Dag van de ZZP’er in Amsterdam. De Freelancer of the Year Awards (FOTY) zijn een initiatief van Victor Mundi, een ondernemersplatform dat zich inzet om het succes van zzp’ers in Nederland te vergroten.

In de 2,5 jaar dat Blokhuis zich helemaal op voetbal richt begeleidde ze naar eigen zeggen zo’n 25 speelsters, van transfer tot sponsordeal.

Blokhuis was betrokken bij de eerste betaalde transfer in het vrouwenvoetbal in Nederland, die van Sherida Spitse (geen spits, maar middenvelder) van FC Twente naar het Noorse LSK.

Volgens Leoni is spelersmakelaar voetbal niet het meest voor de hand liggende beroep, zeker niet voor een vrouw. Ze vroeg een aantal stages aan, maar die werden niet positief beantwoord.

Maar ze zette door en haar bedrijf FlowSports bestaat inmiddels 4 jaar.

Blokhuis vindt vrouwenvoetbal leuker om naar te kijken dan mannenvoetbal. Ze ziet wel verschillen, er is minder snelheid en minder kracht. “Vrouwenvoetbal staat waar mannen 50 jaar geleden stonden, toen voetbal nog puur was”, zegt ze bij RTL Nieuws.

De pitch van Leoni…

Lees ook:Voetbal om van te houden
Lees ook:Michael van Praag pleit voor vrouwenvoetbal bij Feyenoord
Lees ook:Topvoetbalsters staan te trappelen voor opening EK om 18:00 uur!
Lees ook:The Google Doodle is vandaag voor de WK Voetbal Vrouwen
Lees ook:Hoe in Nederland de vrouwen eindelijk aan de (voet)bal kwamen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>