De 5000 vrouwen van Leontien (v. Moorsel) Ladies Ride houden het droog

LeontienLadiesRideBijna 5000 vrouwen sprongen vanmorgen onder een stralende zon en met een frisse tegenwind op de fiets voor de 9e editie van Leontien Ladies Ride, voor de 2e x in Raalte.

Zo meldt RTV Oost.

Belangrijkste doel van de jaarlijkse fietstocht Leontien Ladies Ride is dat vrouwen samen met elkaar meer en vaker bewegen op een gezellige manier.

Initiatiefneemster Leontien van Moorsel gaf samen met burgemeester Piet Zoon het startschot voor een tocht van 35 of 75 kilometer door alle dorpen van de gemeente Raalte.

De fietsende vrouwen krijgen onderweg een feestelijk onthaal in de dorpen. Na de finish vanmiddag wordt er een afterparty gehouden.

Leontien Ladies Ride is geruime tijd via donaties vanuit de Leontien Foundation een grote supporter geweest van Pink Ribbon, de organisatie die al jarenlang strijdt tegen borstkanker.

Vanaf 2013 varen ze echter een andere koers en volgen we op de voet de droom die Leontien najaagt. Als ex-anorexiapatiënt is ze enorm begaan met (jonge) vrouwen die aan deze eetstoornis lijden.

Daarom doet ze haar uiterste best een opvanghuis te realiseren waarin die meisjes en jonge vrouwen worden geholpen in hun strijd tegen deze ziekte.

Hopelijk kan Leontien, mede dankzij geld dat ze inzamelt via de Leontien Foundation, al in 2013 de deuren openen van een dergelijke instelling ergens in Zuid-Holland.

Een sfeerimpressie van vorig jaar:

Lees ook:Maxima heeft het Leontien (van Moorsel) Huis geopend
Lees ook:Op moederdag lekker knallen met de Harley
Lees ook:Vandaag kleurt Utrecht nogmaals geel
Lees ook:Eerste Amerikaanse astronaute krijgt postuum hoogste USA-onderscheiding
Lees ook:Leontien van Moorsel steunt Mien van Bree Fietspad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>