Eerste vrouw in NBA basketbal is voer voor discussies

BrittneyGrinerBrittney Griner is volgens de Amerikaanse media de eerste vrouw die 3x gedunkt heeft in 1 wedstrijd.

Mark Cuban, eigenaar van de Noord-Amerikaanse profbasketbalclub Dallas Mavericks, overweegt haar komende zomer een kans te gunnen om een plekje in zijn team tussen de mannen te veroveren……..

Het idee leidde vlak voor de start van de play-offs, vanaf vandaag, tot opschudding. ‘Een vrouw in de NBA, dat kan gewoon niet. Het is een belediging.’

Mark Cuban vertelde Griner in de zomercompetitie van de NBA te willen testen om te zien of ze zich tussen haar jonge, mannelijke collega’s staande kan houden.

Het plan sprak de 22-jarige college-player meteen aan en zou een primeur betekenen. Maandag werd ze door Phoenix Mercury zoals verwacht als eerste gekozen in de jaarlijkse draft van de WNBA, de vrouwelijk variant van de NBA.

De stad in Arizona vernoemde uit pure opwinding al een straat naar haar. Griner verklapte maandag in een interview op de nationale televisie voor het eerst openlijk lesbisch te zijn, al was dat een publiek geheim.

Lees ook:Zangeres Adele maakt debuut op witte doek in spionagefilm
Lees ook:Vrouwen die een Oscar winnen huilen steeds vaker
Lees ook:Mark Zuckerberg geeft lesje feminisme
Lees ook:Helen Mirren jaagt ‘Shut the f*ck off’ in haar koninginnenjurk drumband weg
Lees ook:Krijgen we weer een vrouwelijke voorzitter van de Eerste Kamer?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>