Vrouwen herontdekken de racefiets

WomenCyclingIn de jaren ’70 was het heel even populair: vrouwen op een racefiets. Maar daarna klommen we, als van origine een echte fietsnatie, op hele andersoortige stalen rossen.

Maar racefietsen zijn opnieuw een rage.

En heus niet alleen onder de stadse hipsters die ‘m verkiezen boven een opoe-exemplaar: vrouwen hebben het wielrennen als sport ontdekt………..

Niet zo gek. Je krijgt er geen krakende knieën van, zoals bij hardlopen, en het vermindert stress net zo goed. En dat allemaal zonder doping, schrijft OPZIJ deze maand.

“In de stad zie je ze plots overal. Meisjes met hoge knotjes, strakke broeken en Vans-gympen op een racefiets. Het soort racefiets waar je voorheen alleen mannen op zag rijden, mannen met hoge knotjes, strakke broeken en Vans-gympen.

Vaak zonder remmen, (zogenoemde fixies) soms met, maar altijd met dunne bandjes en een retro frame dat doet vermoeden dat de betreffende fiets ergens uit een Achterhoekse schuur is opgediept, heel nonchalant, liefst voor héél weinig geld gekocht van een lieve hobbyist, die geen idee had dat zijn oude wielrenliefde in de Randstad veel meer waard is dan de paar tientjes die hij er voor kreeg.”

Lees meer in OPZIJ van april

Lees ook:Ouwe vrijsters? Welnee: slim, succesvol, knap en alleen
Lees ook:Egyptische vrouwen gaan mannen aanranden
Lees ook:Boze Marokkanen grijpen 2 vrouwen vanwege te blote outfits
Lees ook:In Zweden dragen trein-machinisten zomers een rok naar hun werk
Lees ook:Leggings: yes or no?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>