Onbekende filmbeelden van vlieg-pioniere Amelia Earhart

AEPhoto3In de Verenigde Staten zijn tot nu toe onbekende filmbeelden gevonden van de omgekomen vliegpioniere Amelia Earhart, die in 1937 met haar vliegtuig boven de Stille Oceaan verdween.

Op de 16-millimeterfilm is Earharts laatste fotoshoot te zien voor haar fatale reis.

Het gevonden rolletje is afkomstig van John Bresnik, wiens vader vermoedelijk de maker is. Zijn vader was de broer van de vaste fotograaf van Earhart…….

Albert Bresnik. “Ik heb nooit geweten om welke beelden het ging. Totdat mijn vader overleed en ik ze thuis eens heb bekeken”, zegt Bresnik. “Het zat altijd in een doos op een plank in mijn vaders kantoor. Op de buitenkant stond ‘Amelia Earhart, Burbank Airport, 1937′.”

Earhart maakte zich in juli 1937 samen met haar co-piloot op voor een vlucht van zo’n 47.000 kilometer, wat de langste vliegreis ooit moest worden. Maar de eindbestemming werd nooit bereikt.

“Vrouwen moeten dingen proberen, net als mannen dingen hebben geprobeerd. Als ze falen, is hun mislukking alleen maar een uitdaging voor anderen”, zei Earhart vlak voor vertrek.

Ze werd bekend toen ze in 1932 als eerste vrouw alleen over de Atlantische Oceaan vloog. Drie jaar later stak Earhart als eerste piloot ooit solo de Stille Oceaan over van Hawaï naar Californië.

Van de ontdekte beelden zijn een boek en film, ‘Amelia Earhart’s Last Photo Shoot’, uitgebracht.

“We zien hoe Albert Bresnik de foto’s maakt, die we allemaal zo goed kennen”, zegt uitgever Douglas Westfall. “Het is een originele 16-millimeterfilm uit de jaren 30. Het is kwetsbaar materiaal, maar het feit dat je een stukje Amerikaanse geschiedenis vasthoudt, is heel uitzonderlijk.”


Lees ook:Pilote Amelia Earheart na 75 jaar gevonden met haar wrak
Lees ook:Amelia Rose Earhart vliegt in 17 dagen rond de wereld
Lees ook:Amelia Earheart gaat zelfde vlucht maken als haar legendarische naamgenote
Lees ook:Jerry Mock: eerste vrouw die wereld rondvloog (1925-2014)
Lees ook:Mylène Paquette roeide in haar uppie Atlantische Oceaan over

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>