Amelia Rose Earhart vliegt in 17 dagen rond de wereld

Genoemd naar de beroemde Amerikaanse pilote die in 1932 in haar eentje de Atlantische Oceaan overstak, gaat de 31-jarige Amelia Rose Earhart haar eigen avontuur aan.

Deze zomer wil ze de wereld rondvliegen in 17 dagen.

Met ‘The Amelia Project’ wil de Amerikaanse haar naamgenote eren, die in 1937 verdween toen ze zich aan een reis rond de evenaar waagde……..

Amelia Earhart werd doodverklaard op 5 januari 1939.

Samen met co-piloot Patrick Carter gaat Amelia Rose het vliegavontuur in juni dit jaar tot een goed einde proberen te brengen in een eenmotorige Pilatus PC-12NG.

Hoewel ze verwacht dat de tocht rond de evenaar in totaal 17 dagen in beslag zal nemen, ligt de focus op 14 stops in 14 dagen.

“We kijken naar politieke situaties, naar het klimaat en uiteraard naar het budget. Ook mentaal moeten we ons goed voorbereiden, want er kan heel wat mislopen.”

In totaal zouden zo zo’n 45.061 kilometer moeten overbruggen. Naast de geplande vlucht, zet Amelia zich ook in voor het project ‘Fly With Amelia’. Hiermee zamelt ze geld in voor 16- tot 18-jarige meisjes die een pilotenopleiding willen volgen.

“Als ik het geld zou hebben gehad op het moment dat ik wist wat mijn passie was, had ik nu al veel verder kunnen staan”, getuigt Amelia, die haar naamgenote dankbaar is voor het verlagen van de drempel voor vrouwen in de luchtvaart.

Met haar eigen missie hoopt ze meisjes en vrouwen te inspireren om hun dromen na te jagen en hun kans te wagen op een carrière in de luchtvaart.

Amelia Rose Earhart is via flywithamelia.org te volgen.

Lees ook:Amelia Earheart gaat zelfde vlucht maken als haar legendarische naamgenote
Lees ook:Onbekende filmbeelden van vlieg-pioniere Amelia Earhart
Lees ook:Pilote Amelia Earheart na 75 jaar gevonden met haar wrak
Lees ook:Jerry Mock: eerste vrouw die wereld rondvloog (1925-2014)
Lees ook:Kenau’s vrouwenleger o.l.v. Monic Hendrickx

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>