Vrouwen in game-industrie met de dood bedreigd

patriarchyEr duiken de afgelopen weken steeds meer verhalen op over vrouwen die in de game-industrie werken en met de dood bedreigd worden, omdat ze het niet eens zijn met een feministische kijk op het ontwikkelen van de computerspelen.

Anita Sarkeesian, o.a. van de Tropes vs. Women serie, zou een presentatie geven op de Utah State University’s Center for Women & Gender, maar zag daar noodgedwongen vanaf toen ook zij doodsbedreigingen ontving……

Daarover bericht Apparata.nl.

Op Twitter liet Sarkeesian weten dat het afzeggen van de presentatie te maken had met beveiligingsrisico’s.

Website de Standard Examiner zette een deel van de dreigbrief online, die zeer serieus genomen wordt. Deze zou geschreven zijn door een student aan diezelfde universiteit, die een ‘slachting’ belooft als Sarkeesian haar presentatie geeft.

“Feministen hebben mijn leven verpest, en ik zal mijn wraak hebben”, aldus de brief. “Ik heb een semi-automatisch geweer, meerdere pistolen en een collectie pijpbommen.”

Eerder dit jaar werden de oprichters van de Game Developers Choice Awards bedreigd, omdat ze Sarkeesian onderscheiden hadden. Als ze die niet introkken, zou de hele ceremonie gebombardeerd worden.

Ook kreeg Sarkeesian privé thuis al blackmail. Andere vrouwelijke collega’s eveneens zodat de term ‘Gamergate’ al wordt gebruikt.

Dit weekend verliet game-ontwikkelaarster Brianna Wu haar huis nog, omdat zij en haar gezin bedreigingen ontvingen. Waarschijnlijk omdat ze foto’s had getweet die een komische invalshoek over Gamergate hadden.

Afgelopen zomer sprak de FBI met de International Game Developers Association, om te zien wat er aan deze deprimerende nieuwe trend gedaan kan worden.

Lees ook:FBI start onderzoek naar bedreigingen vrouwen in game-industrie
Lees ook:Game-feministe Anita Sarkeesian in top van invloedrijkste internetters
Lees ook:Vrouwen gaan de game-industrie bevolken
Lees ook:UFC-game heeft voor het eerst vrouwelijke vechters
Lees ook:18+ game Grand Theft Auto V in Australië in de ban

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>