Crimewriter Patricia Cornwell onthult ware indentiteit Jack the Ripper

Patricia Cornwell Jack the Ripper is de naam die gegeven is aan een seriemoordenaar die in 1888 in Londen prostituees verminkte en vermoordde.

De naam komt uit een brief van iemand die beweerde de moordenaar te zijn, indertijd verstuurd naar de politie.

De schrijver kende details die alleen de dader kon weten.

De Amerikaanse misdaadschrijfster Patricia Cornwell zegt nieuw bewijs te hebben voor de identiteit van Jack the Ripper……..

Na 11 jaar onderzoek wijst de succesvolste Amerikaanse misdaadschrijfster naar de schilder Walter Sickert, die al vaker als mogelijke verdachte is genoemd.

Cornwell gelooft bovendien in een ‘koninklijk complot’ rond de reeks moorden van 1888 tot 1891, die ze samen met een voormalige officier van Scotland Yard tot in detail onderzocht.

Cruciaal zijn de brieven die Jack the Ripper naar de politie stuurde. Cornwell ontdekte dat ze hetzelfde watermerk bevatten als correspondentie die van Sickert bewaard is gebleven.

“Kunnen we het ooit bewijzen? Nee, hoe zou dat kunnen?’, zegt ze. “Maar het zijn duidelijk bekennende en bijzonder gewelddadige brieven. Ik denk dat deze serie moorden altijd fascinerend en tegelijk mysterieus zal blijven.”

Cornwell stak miljoenen van haar eigen geld in het onderzoek. Ze kocht het bureau van Sickert en 32 van zijn schilderijen om er DNA-onderzoek op te laten doen.

De band tussen het koninklijk huis en de moorden ziet de schrijfster in Sir William Gull, de lijfarts van koningin Victoria die volgens verschillende onderzoekers zou hebben geholpen de lichamen te verbergen.

“Laat ik volstaan met te zeggen dat er bewijs is opgedoken dat hij ook de huisarts van Sickerts gezin was. Verschillende mensen die in die complottheorie zijn genoemd, waren bekenden van Walter Sickert.”

Cornwell schreef in 2002 ook al een boekwerk over deze kwestie, waarop ze toen veel negatieve reacties kreeg. Over het huidige onderzoek gaat de ‘Queen of crime’ toch weer publiceren.

Lees ook:Persoonlijke correspondentie Simone De Beauvoir onder de hamer
Lees ook:Schrijfster ‘Brokeback Mountain’ wordt moe van al het gezeur rond haar verhaal
Lees ook:Twitter krijgt na beursgang vrouw in Raad van Bestuur
Lees ook:God is een ‘zij’!
Lees ook:Walter van Beirendonck onthult kunstwerk tegen vrouwenbesnijdenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>