Vanwege een gigantisch gebrek aan respect voor Canadese journaliste

De Canadese krant St. John’s Telegram viel afgelopen vrijdag op door de grote kop in chocoladeletters: This is not OK!  Hoofdredacteur Steve Bartlett is woedend vanwege de commentaren in zijn krant naar aanleiding van een artikel van journaliste Tara Bradbury over FemFest, een lokale feministische conferentie o.a. andere huiselijk geweld. “Mensen hebben recht op hun eigen mening, maar ik denk niet dat het tot een dergelijk niveau moest dalen”, aldus de hoofdredacteur in Canadian Press. “Ik werd er echt niet goed van.”

Tara Bradbury schreef vervolgens een column over de scheldpartijen aan haar adres, maar dat, in combinatie met de nationale media-aandacht, deed het vuur nog verder oplaaien. “Het is 2016 voor de meesten van ons, maar helaas is het voor veel te veel mensen nog steeds het midden van het steentijdperk”, schrijft Barlett. Ook drukte hij een aantal teksten van reageerders af die te feitelijk te beschamend zijn voor woorden.

Zoals: ‘Ze zou het goed doen in de porno-industrie’ en ‘We hadden vrouwen nooit stemrecht moeten geven.”

Bartlett laat weten trots te zijn op het werk van zijn journaliste. “Ik hoopte – en dat is zeker gelukt- dat het stuk stof tot nadenken zou geven en juist veel mensen hun meningen erdoor zouden herzien. Een paar zieke en valse opmerkingen hadden we wel verwacht, in deze tijd van anonieme trollen en online eikels.”

Andere lezers vragen juist om een vervolgartikel, dat zich zou moeten richten op de kwestie waarom sommige mannen over hun toeren raken, wanneer iemand het woord feminisme gebruikt. ”Sommigen durven de discussie niet eens aan te gaan”, zegt Bartlett. “Ik denk dat dat nog het schokkendst is, hoe eng van geest zulke mensen echt zijn.”

Lees ook:Katherine Viner is eerste vrouwelijke hoofdredacteur The Guardian
Lees ook:Bibi van der Velden maakt ‘goed goud’-lijn met uithangborden Katja Schuurman & Tara Elders
Lees ook:New York Times hoofdredacteur Jill Abramson plots opgestapt
Lees ook:Formule 1 races voor vrouwen worden nu toch echt serieus
Lees ook:Foto van borst gevende militairen gaat viraal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>