Cate Blanchett maakt feministisch statement dat niet te negeren valt

Cate Blanchett neemt op dit moment de ene na de andere filmprijs in ontvangst.

Afgelopen week kwam zij om een andere reden in de belangstelling.

Tijdens een interview voor de entertainmentwebsite E! op de rode loper, voorafgaand aan de uitreiking van de SAG Awards, bleek ze het niet te pikken dat een cameraman haar jurk in close-up, van beneden naar boven, aan de kijker wilde tonen.

“Doe je dat ook zo bij de mannen? Het is zo’n ding dat… Het gebeurt gewoon. Wat denk je dat daar beneden te zien is dat zo fascinerend is?”

Blanchett kreeg op diverse nieuwsmedia onmiddellijk steun voor haar alerte optreden. “Waar is zo’n shot van de kont van Bradley Cooper, als die op de rode loper verschijnt? De highest of five voor jou, Cate”, schreef de Nieuw-Zeelandse nieuwswebsite Stuff.

“Wat een heldin. Dat vreemde staren naar de lichamen van vrouwen op rode lopers is gemeen. Het gaat meer over hun lichaamsbouw dan over hetgeen ze dragen.”

“Kijk naar die welvingen!”, “Wat een lange benen!”", noteerde The Gloss. Volgens nieuwssite Independent worden vrouwen nog “te vaak op hun voorkomen beoordeeld, terwijl dat op hun talenten moet zijn.”

Cate Blanchett liet zich in september tegenover nieuwszender Sky News reeds teleurgesteld uit over de rol van de vrouw in de huidige maatschappij: “Ik heb het gevoel dat alle stappen voorwaarts die we gemaakt hebben, dat er daarvan heel wat alweer teruggedraaid zijn. Gelijkheid tussen mannen en vrouwen moet daarom een doel blijven.”

CateBlancett

Lees ook:Cate Blanchett laakt seksistisch Hollywood in haar Oscar-speech
Lees ook:Cate Blanchett: ‘Actrices zijn minstens het dubbele van hun echte leeftijd’
Lees ook:Cate Blanchett wordt Lucie Ball
Lees ook:Salma Hayek vraagt verboden aandacht voor Nigeriaanse meisjes
Lees ook:Geen vrouwenseks aan boord van Delta Airlines

1 Reacties // Reageer

One thought on “Cate Blanchett maakt feministisch statement dat niet te negeren valt

  1. Lauren

    Echt feministisch zou ik de reactie niet noemen. Als je het filmpje bekijkt, zie je dat ze het niet op een kwade manier zegt, maar al lachend. Ik denk niet dat Cate hier echt boos om was, maar gewoon het nut niet echt inzag van de close-up van haar kleed. :)

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>