Smakeloze Indiase ‘verkrachtings’-modeshoot

RapeShootIndiaEen Indiase modereportage waarbij een aanranding van een vrouw in een bus wordt geënsceneerd, heeft voor veel verontwaardiging gezorgd.

In de onsmakelijke reportage van de Indiase modefotograaf Raj Shetye is een model te zien dat zich probeert te verzetten in een bus, terwijl 2 andere mannen haar betasten……

Op sociale media is met verbazing gereageerd op de foto’s, zo meldt de BBC.

Volgens sommigen lijken de in scène gezette foto’s verdacht veel op de beruchte Delhi groepsverkrachting in 2012, waarbij de 23-jarige studente Nirbhaya uit Delhi overleed.

Het leidde destijds tot dagen van protesten waarin demonstranten de autoriteiten dwongen om strengere anti-verkrachtingwetten in te voeren. 4 mannen werden uiteindelijk ter dood veroordeeld.

“Heb ik nou net serieus een modespread gezien die de groepsverkrachting van Nirbhaya uitbeeldt? Walgelijk.” zo klinkt het op sociale media.

“Ik hoop dat alle betrokkenen van deze SHOOT sterven van schaamte. Ongevoelige varkens. Wie je ook bent, ik hoop dat je hiervoor naar de gevangenis gaat”, aldus Bollywood-regisseur Vishal Dadlani op Twitter.

“Verkrachting is geen inspiratie voor een modeshoot”, voegt Bollywood-actrice Amrita Puri eraan toe.

De gewraakte foto-reportage is volgens de maker niet gebaseerd op de groepsverkrachting, maar wel op de gevaren van deze tijd. “Ik leef in een maatschappij waarin mijn moeder, mijn vriendin en zelfs mijn zusje iets dergelijks kan overkomen.”

“Het is verder nooit mijn intentie geweest de handeling ook maar enige vorm van ‘glamour’ te geven door middel van een fotoshoot.”

Volgens Shetye droegen de modellen allemaal kleding van topontwerpers. Deze werden echter niet genoemd, omdat de reportage niet voor commerciële doeleinden is gemaakt.

De foto’s zijn na de boze reacties op Twitter en Facebook verwijderd.

Lees ook:Indiase politica: ‘vrouwen lokken verkrachting zelf uit’
Lees ook:Indiase film-academie brengt verkrachtings-cultuur in beeld
Lees ook:Indiase vrouwen zetten sociale media en smartphones in tegen seksueel geweld
Lees ook:Verkrachte Indiase vrouw voor de rechtbank vermoord
Lees ook:Indiase geweigerd op vlucht vanwege ‘te korte rok’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>